ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αλαφούζος εναντίον Αναστασιάδη(;) για τα Πετρέλαια



Αιφνίδια επίθεση εξαπέλυσε το συγκρότημα Αλαφούζου κατά των εκδοτών του Πρώτου Θέματος και ειδικά κατά του Θέμου Αναστασιάδη. Αφορμή για την επίθεση ήταν ένα δημοσίευμα που χαρακτήριζε golden boy τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ Τάσο Γιαννίτση για τις υψηλές απολαβές του στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Ο Αλαφούζος και οι δημοσιογράφοι του διείδαν σκοπιμότητα και συνέδεσαν το δημοσίευμα με το δάνειο για την εξαγορά του 70% του Μπόμπολα. Υποστήριξαν ότι πίσω από το ρεπορτάζ βρίσκονται.... αντίπαλα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πετρελαίων, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένο όμιλο.
Γράφει ο skai.gr: «Ο κ. Αναστασιάδης φημολογείται ότι θα συνάψει δάνειο από μεγάλη ελληνική τράπεζα στην οποία συμμετέχει μεγαλοπαράγοντας στον χώρο της ενέργειας και θα είχε ως όφελος να βάλλει κατά των ανταγωνιστών του που είναι τα ΕΛΠΕ».
Ο ΣΚΑΙ φιλοξένησε δηλώσεις Γιαννίτση που αρνείται τα όσα του αποδίδει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι έγινε μείωση αποδοχών κατά 15%. Το δημοσίευμα του Θέματος αναφέρει το συγκεκριμένο γεγονός παραθέτοντας έγγραφα με το ακριβές ύψος των αποδοχών του (170.000 ευρώ το χρόνο).
Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μπάμπης Παπαδημητρίου από την πλευρά του έθεσε θέμα ηθικής τάξεως λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Μπορεί ένας άνθρωπος σαν τον Αναστασιάδη να είναι πρώτο βιολί στην πίστα, να έχει καλές σχέσεις με τους μεγάλους αυτής της κοινωνίας, και που ενδεχομένως ωφελούνται όταν δημοσιεύονται τέτοια πράγματα για επιχειρήσεις που έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα; Υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης. Καλό είναι να ξέρουμε τί συμβαίνει ειδικά στα μήντια, ποιός έχει τα μίντια, σε ποιόν ανήκουν και τί περιμένουμε».
Αυτό που μένει να μάθουμε είναι για ποιο λόγο ενοχλήθηκε τόσο πολύ ο Αλαφούζος από το (τεκμηριωμένο όπως είδαμε) δημοσίευμα και πως θα απαντήσει ο Αναστασιάδης στις αιτιάσεις του Ομίλου.