ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και ο Αλαφούζος


Τι αναφέρει
η ανακοίνωση
της ΕΣΗΕΑ για
την απεργία


Οι Τεχνικοί ραδιοφώνου (ΕΤΕΡ) και οι εργαζόμενοι στην κρατική ραδιοτηλεόραση (ΠΟΣΠΕΡΤ) συμμετέχουν, μαζί με όλα τα άλλα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΕ, στην Πανελλαδική Γενική απεργία της Τετάρτης. Το θέμα όμως είναι ότι κάποιοι ετοιμάζουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Οι καναλάρχες και οι εκδότες γνωρίζουν ότι από εδώ και μπρος τα πράγματα θα αγριέψουν στο απεργιακό μέτωπο και παίρνουν τα μέτρα τους. Θυμίζουμε ότι ο Αλαφούζος έσπασε την απεργία των Τεχνικών στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ βάζοντας ένα.... καλώδιο και αναμεταδίδοντας το τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού στο Φάληρο.
Στο μεταξύ η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε και επίσημα την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης. Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
Οι δημοσιογράφοι απεργούν απαιτώντας:

-Να μην καταργηθούν τα θεμελιώδη δικαιώματά μας
-Να μην αποδομηθούν οι ασφαλιστικές μας κατακτήσεις
-Να μην υπονομευθούν οι ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας
-Να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας
-Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για «πάγωμα» των αποδοχών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα συντονισμού της απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων -σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, υπό την αιγίδα της ΠΟΕΣΥ- και το συντονισμό των κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων στον Κλάδο της Ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αν δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας.