ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Διάλυση χωρίς σχέδιο

του Κώστα Γιαννακίδη

Υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας; Μήπως υφαίνεται ένα σχέδιο που σκοπό έχει να οδηγήσει την Ελλάδα στον όλεθρο, στην απόλυτη καταστροφή; Λες κάποιοι να απεργάζονται την έξοδο των τανκς ή την ανάληψη της εξουσίας από ένα γκρουπ αδίστακτων επιχειρηματιών; Βλακείες. Πότε υπήρξε σχέδιο σε αυτή τη χώρα για να υπάρξει και στην καταστροφή της; Ποτέ. Η χώρα δεν καταστρέφεται βάσει σχεδίου, αλλά βάσει πεπρωμένου. Επιτέλους, να τελειώνουμε και με τις βλακείες περί ένδοξου παρελθόντος και ιστορικού προορισμού. Ρίξτε τους μία μολότοφ να τελειώνουμε, να πιάσει και τόπο η ανοησία.
Την Τετάρτη μάθαμε ότι η χώρα αυτή μπορεί να καταστραφεί πολύ πιο εύκολα από όσο περιγράφουν τα σκοτεινά σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας. Αρκούν δύο-τρεις.... αλήτες, πιθανότατα υπό την επήρεια χαπιών, οι οποίοι ανάβουν τη μολότοφ. Πιθανότατα δεν γνώριζαν ότι θα σκοτώσουν ανθρώπους, αλλά στην ουσία δεν τους ενδιέφερε. Εν ανάγκη μπορούν να δικαιολογήσουν τα θύματα και ως παράπλευρες απώλειες ενός πολέμου κατά του κατεστημένου.
Η Ελλάδα, λοιπόν, βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση ώστε εγώ και εσείς μπορούμε να της βάλουμε τρικλοποδιά, να της τραβήξουμε άλλη μια χαρακιά στο πρόσωπο. Μην το ψάχνετε πιο σύνθετα: δεν υπάρχουν ούτε πολιτικές δυνάμεις από πίσω τους, ούτε κανείς έχει διάθεση να τους καλύψει. Απλώς η χώρα τελεί υπό διάλυση.

Aναδημοσίευση από protagon.gr / Φωτογραφία Μαρία Μαράκη