ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Όταν ο Βενιζέλος έχασε την ψυχραιμία του…

Ο Μάκης Πολλάτος,
τα στραβά υποβρύχια
και η χαμένη τιμή
των «στρατιωτικών»
συντακτών


-«Δεν κατάλαβα την ερώτησή σας, ούτε το ύφος της ερώτησης. Καταρχάς ποιο μέσο εκπροσωπείτε εσείς;»
-«Το Πρώτο Θέμα, Μάκης Πολλάτος».
-«Α, εσείς είστε ο κ. Πολλάτος»…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χάνοντας την ψυχραιμία του, επιτέθηκε απρόκλητα χθες με ιταμό τρόπο κατά του δημοσιογράφου Μάκη Πολλάτου όταν αυτός τον στρίμωξε με τις ερωτήσεις του για τα στραβά υποβρύχια, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των «στρατιωτικών» συντακτών.
Ο δημοσιογράφος δεν έκανε τίποτε άλλο από το να ζητήσει από τον Βενιζέλο να διευκρινίσει τι εννοεί όταν.... λέει ότι η νέα σύμβαση για τα γερμανικά υποβρύχια που υπέγραψε ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών σε πολλά θέματα αποκλίνει από την ισχύουσα νομοθεσία.
Φαίνεται πως ο Βενιζέλος ενοχλείται όταν του γίνονται ερωτήσεις οι οποίες δεν είναι της αρεσκείας του ή δεν προτίθεται να τις απαντήσει..
Φαίνεται πως ξεχνά ότι είναι υπουργός και πως όλοι οι κυβερνώντες κρίνονται και ελέγχονται για τα πεπραγμένα τους.
Φαίνεται πως ξεχνά ότι καθήκον και υποχρέωσή του είναι να ενημερώνει τον ελληνικό λαό μέσω των δημοσιογράφων. Δεν μπορεί ο Βενιζέλος να εκνευρίζεται και να χάνει την ψυχραιμία του όταν τον ερωτούν ή του ζητούν διευκρινίσεις για κάτι που ο ίδιος αδυνατεί ή δεν θέλει να απαντήσει…
Είναι υποχρεωμένος να απαντά για όλα και σε όλους τους δημοσιογράφους που με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τους πολίτες.
«Αυτή η στάση του Βενιζέλου είναι πρωτοφανής. Δείχνει ξεκάθαρα την αλαζονεία της εξουσίας αλλά και του συγκεκριμένου πολιτικού. Με αυτό το φέρσιμο θα έπρεπε να είχαν σηκωθεί να φύγουν όλοι οι δημοσιογράφοι από την ενημέρωση Βενιζέλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας» είπε χαρακτηριστικά κάποιος από τους παρευρισκόμενους στη συνέντευξη τύπου.
Αν κάποιος ανατρέξει στο http://www.evenizelos.gr/press-interviews/1708-press-conference μπορεί να διαβάσει, να ακούσει και κυρίως να ΔΕΙ όλο τον διάλογο του Βενιζέλου με τον δημοσιογράφο και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Υ.Γ. Όταν ένας υπουργός ενοχλείται από τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις και χάνει την ψυχραιμία του τότε σίγουρα ο δημοσιογράφος έχει 100% το δίκιο με το μέρος του.

Υ.Γ.1 Θυμίζουμε ότι ο Βενιζέλος έχει απειλήσει με αγωγές, αν δεν τις έχει κάνει ήδη, τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Μάκη Πολλάτο εξ αιτίας ρεπορτάζ και αποκαλύψεων τους για τα «στραβά» υποβρύχια των Γερμανών και την εταιρεία Φεροστάλ. Επίσης ο υπουργός έχει βρεθεί εκτεθειμένος μετά τα δημοσιεύματα για ευνοική μεταχείριση του νεοσύλλεκτου ναύτη Πάρι Κασιδόκωστα.

Υ.Γ.2 Ο Βενιζέλος είναι εκείνος που θέσπισε τον τυποκτόνο νόμο ο οποίος δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των θεσμών και παρεμποδίζει την ελευθερία του Tύπου. Πανω στο νόμο έχει στηθεί μια βιομηχανία αγωγών με εξοντωτικά ποσά χρηματικής ικανοποίησης σε βάρος τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και δημοσιογράφων ενώ οι διατάξεις του νόμου λειτούργησαν σε πολλές περιπτώσεις και ως μηχανισμός λογοκρισίας.