ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πρόστιμο - χάδι για την γκρίζα διαφήμιση του Χατζηνικολάου από τη ΝΕΤ












Πρόστιμο μόλις 15.000 ευρώ στη ΝΕΤ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για την εκπομπή «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου(της 18/10/2009) και τη συγκεκαλυμμένη διαφήμιση cd του Πάριου που είχε προσφορά η Real News του Νίκου Χατζηνικολάου.
Η ανεξάρτητη αρχή τηνίδια ώρα επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Extra, ένα κανάλι περιφερειακής εμβέλειας, επειδή σε πρωινή εκπομπή του υπήρξε γκρίζα διαφήμιση γιατρού-αγγειολόγου. Δεν υπολόγισαν ούτε ότι στην.... πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τη δημόσια τηλεόραση που έχει και πανελλαδική εμβέλεια και μάλιστα μια εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση ενώ στη δεύτερη περίπτωση ένα μικρό κανάλι και μάλιστα σε εκπομπή πολύ χαμηλής τηλεθέασης. Δυστυχώς κάποιοι στο ΕΣΡ αδυνατούν να καταλάβουν τη δύναμη, την επιρροή ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων από μια απλή κανονική διαφήμιση.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο "Τηλεφώς" (Αττικής) για παράνομη προβολή πολιτικών μηνυμάτων τις δύο τελευταίες ημέρες πριν από τις περασμένες βουλευτικές εκλογές. Για τον ίδιο λόγο στις ευρωεκλογές στο κανάλι είχε επιβληθεί ισόποσο πρόστιμο για το οποίο κατατέθηκε αίτηση θεραπείας (μείωση ή αναστολή ποινής) η οποία και απορρίφθηκε.

Το ΕΣΡ επέβαλε και πρόστιμο 10.000 ευρώ στο "Ράδιο 1" (Θεσσαλονίκης), καθώς παρά τι επαναλαμβανόμενες ποινές εξακολουθεί να μη τηρεί τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές, εκπέμπει εκτός νομού και από άλλη θέση από αυτή που εξέπεμπεται την 1η Νοεμβρίου 1999 όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ
Η ολομέλεια του συμβουλίου χαρακτηρίζει «απαράδεκτη την εξέλιξη» σε πρωινές και απογευματινές εκπομπές με το dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου μετά το πρόστιμο των 150.000 ευρώ στον ΑΝΤ-1 για την προβολή σκηνών από αυτό στο "Ράδιο Αρβύλα". Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης ήδη δόθηκε εντολή να γίνει έλεγχος σε όλες τις πρωινές και απογευματινές εκπομπές. Πρόσθεσε δε ότι υπήρξαν και καταγγελίες και ειδικά για την εκπομπή "Αξίζει να το δεις" στην οποία η Τατιάνα Στεφανίδου φιλοξένησε την Τζούλια Αλεξανδράτου με το κοινό να αποτελείται από παιδιά.



Πηγή enet.gr