ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Στο ντιβάνι με τον Ψυχάρη


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ
ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ
ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΤΟΝ ΙΡΒΙΝ ΓΙΑΛΟΜ







Στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή καταφεύγουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του ΔΟΛ. Από τη μία ο θάνατος του Χρήστου Λαμπράκη που τους τάραξε και άλλαξε τις ισορροπίες και από την άλλη οι αλλαγές διευθυντών συνετέλεσαν στο να αυξηθεί η πελατεία των ψυχιάτρων και ψυχαναλυτών στα ιατρεία που διατηρούν επί της Κηφισίας και της Μιχαλακοπούλου.
Η ασθένεια έχει χτυπήσει τους εργαζόμενους σε όλα τα έντυπα του Οργανισμού. Οι μεν του.... «Βήματος» νοσταλγούν τον παλιό διευθυντή και παρακαλάνε να γυρίσει πίσω ο Χρήστος Μεμής, οι δε των «ΝΕΩΝ» στέλνουν συνεχώς μηνύματα και τηλεφωνούν στον Παντελή Καψή να κατέβει στον 4ο για να τους γλιτώσει από τις εμμονές του «εργασιομανή συμπλεγματικού βορειοελλαδίτη» όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν τον Μεμή.
Γεγονός βέβαια είναι ότι, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ο Μεμής λόγω ανασφάλειας (ίσως) νιώθει την ανάγκη να βρίσκεται από το πρωί μεχρι το βράδι στην εφημερίδα. Τώρα μάλιστα που δεν γνωρίζει ακόμη καλά και δεν μπορεί να κουμαντάρει τους «επαγγελματίες» των ΝΕΩΝ προσπαθεί να τους «ψαρώσει» χρησιμοποιώντας, όπως λένε, εκφοβιστικές μεθόδους με συνεχείς ελέγχους καθώς παίρνει διαρκώς τηλέφωνα και δίνει παντού μηνύματα ότι τους ψάχνει όλους συνεχώς.
Από την πλευρά του στο Βήμα ο Παντελής Καψής με τις (παράλογες) απαιτήσεις του για γραφήματα παντού και λαικά επιστημονικά (και όχι μόνο) θέματα έχει φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τους εργαζόμενους. Επίσης έχει πάει δύο ώρες πίσω το «κλείσιμο» του φύλλου παίζοντας και με τα νεύρα των πιεστών της Ιριδας.
Μάλιστα ο Καψής, θέλοντας να μιμηθεί τις τακτικές του Χρήστου Πασαλάρη, αφήνει σημειώματα με παρατηρήσεις στα γραφεία συντακτών και αρχισυντακτών με αποτέλεσμα να δημιουργείται αδιαχώρητο στο γραφείο του από στελέχη που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους. Κάποιοι από αυτούς λέγεται οτι έχουν θέσει τις παραιτήσεις του στην διάθεση του ίδιου του Ψυχάρη, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν τη μεσολάβηση του Μεμή για να σταματήσουν όπως λένε τα «καψώνια».
Την ίδια ώρα φουντώνουν οι φήμες για λουκέτο στο ημερήσιο Βήμα καθώς οι κυκλοφορίες είναι πάρα πολύ χαμηλές και δεν διαφαίνεται λύση στο άμεσο μέλλον.

Υ.Γ. Ο Ψυχάρης ακριβώς αυτό επεδίωκε: Με οποιοδήποτε τίμημα να ξεβολέψει τους πάντες και να κινηθεί έστω και στρεβλά το οικοδόμημα που έχτισε η οικογένεια Λαμπράκη για να δείξει ποιός είναι τώρα το Αφεντικό…

Υ.Γ.1 Ο Ψυχάρης σκέφτεται να καλέσει ξανά τον Ιρβιν Γιάλομ στην Αθήνα για να μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής με ακροατήριο αποκλειστικά τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ.