ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Κόβουν τα δωρεάν κινητά των κρατικοδίαιτων της ΕΡΤ-3

ME ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Φρένο στις ανέσεις και στο «τζάμπα» των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων της ΕΡΤ-3 βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς δεν ενέκρινε.... 892 συνδέσεις από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE καθώς και την προμήθεια των αντίστοιχων κινητών τηλεφώνων.
Στο αίτημα της ΕΡΤ-3 αναφερόταν πως τα κινητά θα κάλυπταν ανάγκες του καναλιού με κόστος 340.000 ευρώ. Οι 568 συνδέσεις αφορούσαν υπηρεσιακές ανάγκες τις ΕΡΤ-3 και οι υπόλοιπες 324 προσωπική χρήση υπαλλήλων της!
Η απόφαση και το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδερίου αναφέρει ότι η δαπάνη για τις συνδέσεις και τις συσκευές των κινητών δεν εγκρίθηκε καθώς:
1) Δεν υπήρχε σχετική πίστωση στον προυπολογισμό της ΕΡΤ-3. Και πώς να υπάρξει αφού δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου ή από τις διατάξεις της κρατικής εταιρείας.
2) Η δαπάνη δεν έχει καμιά σχέση με τη λειτουργική δραστηριότητα της ΕΡΤ-3.
3) Από πουθενά δεν προκύπτει ότι τα κινητά τηλέφωνα συντελούν άμεσα ή έμμεσα στην εκπλήρωση των σκοπών που επιδιώκει η εταιρεία.
Το κυριότερο από όλα, που έχει και σχέση με τα χρήματα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, είναι ότι η ΕΡΤ-3 δεν μπορεί να δεσμεύεται ώστε να εξοφλεί τους λογαριασμούς του κάθε κρατικοδίαιτου υπαλλήλου της.