Ανεβαίνουν οι τόνοι στο πολιτικό πεδίο με αφορμή τη διαπραγμάτευση του 2015 και το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, έπειτα από την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει, αλλά και την απάντηση των δύο δημοσιογράφων, Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού.
Στο επίκεντρο η φερόμενη αναφορά σε ανταλλαγή από πλευράς της κυβέρνησης Τσίπρα της επίλυσης του Μακεδονικού με τη μη περικοπή των συντάξεων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε από τη δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.», Γεωργία Σάκκουλα, να πάρει θέση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με τον Παύλο Μαρινάκη να εξαπολύει επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Μέσα από μια μπερδεμένη τοποθέτηση ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει ότι «αν είσαι προοδευτικός, τότε μπορείς να επιτίθεσαι σε δημοσιογράφους μια χαρά και να είναι Κυριακή. Απάντησαν οι συνάδελφοί σας. Κατηγορήθηκαν για κάτι που υποτίθεται γράφεται στο βιβλίο και δεν το γράφει, δεν υπάρχει τέτοια αναφορά. Ή δεν τον διάβασε το βιβλίο ο κ. Τσίπρας ή λέει ψέματα. Ας δει ο κόσμος και αυτή τη δημοσιογραφική δουλειά και κάθε άλλη και ας κρίνει. Αντιλαμβάνομαι ότι νοιώθει αμήχανα ο κ. Τσίπρας όταν η πραγματικότητα τον διαψεύδει αλλά θα το πιει όλο το πικρό ποτήρι της αλήθειας ο κ. Τσίπρας. Ας κάτσουν να δουν και στο ΠΑΣΟΚ τον νέο τους εν δυνάμει εταίρο, να θυμηθούν τα έργα και τις ημέρες του».
Μάλιστα σε δεύτερη ερώτηση για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως ακόμη κι αν ίσχυε ο συλλογισμός, επιβεβαιώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει διαβάσει το βιβλίο.
«Όσο και να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να ξαναγράψει την ιστορία ακόμα και επιτιθέμενες σε δημοσιογράφος, του προκαλεί αμηχανία, θα ήθελα να αποφύγει την υπενθύμιση», πρόσθεσε.
Τι δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019
Στις 5 Ιουλίου του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά «το έγραψε η κυρία Βαρβιτσιώτη και η κυρία Δενδρινού σε ένα εξαιρετικό βιβλίο».
Ακολουθεί ο διάλογος με τους δημοσιογράφους:
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να έρθουμε λίγο τώρα στα εθνικά θέματα. Ήταν βαρύ αυτό που είπατε, ότι ο κ.Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν το είπα εγώ. Το έγραψε η κυρία Βαρβιτσιώτη και η κυρία Δενδρινού σε ένα εξαιρετικό βιβλίο.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το έχω διαβάσει.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “Η τελευταία μπλόφα”, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα και δεν διαψεύστηκε από κανέναν.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η κυρία Δενδρινού είναι κόρη συμμαθητού και ήμουν από τους πρώτους που πήραν το βιβλίο.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ότι ο κ. Γιούνκερ τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο αν δεν κάνω λάθος του ’15, είπε στον κ. Τσίπρα: “Θα σε βοηθήσουμε τώρα, αλλά θα μας βοηθήσεις και εσύ όταν έρθει η ώρα να λύσεις το Σκοπιανό”. Λοιπόν, αυτή είναι μια κουβέντα την οποία είπε ο κ. Γιούνκερ και καταγράφεται σε ένα πάρα πολύ σοβαρό βιβλίο από δύο εξαιρετικά σοβαρές δημοσιογράφους. Δεν διαψεύστηκε από κανέναν και είναι η καλύτερη απόδειξη αυτού που λέω ότι το Σκοπιανό δεν λύθηκε μόνο επειδή ο κ. Τσίπρας είχε κάποια πρεμούρα να το λύσει, αλλά μπήκε στο πλαίσιο μιας γενικότερης συμφωνίας που έκανε με τους εταίρους μας. Ας βγει να το διαψεύσει. Γιατί δεν το έχει διαψεύσει;
- από efsyn.gr
