ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Αντώνης Ρέμος: Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος


«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή», δηλώνει κατηγορηματικά ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, μία μέρα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ελέγχεται για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ήδη έχει δεσμευθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του.
Όπως υποστηρίζει, «όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας».
Σε κάθε περίπτωση δηλώνει: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος, θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για τον έλεγχο του τραγουδιστή στάθηκαν οι χαμηλές φορολογικές του δηλώσεις, οι οποίες φαίνεται πως άγγιζαν το ποσό των 50.000 ευρώ. Το ύψος του ποσού προκάλεσε τους ελεγκτές της Αρχής, να ερευνήσουν το εισόδημα που καταγράφεται.

Ακολουθεί ολόκληρη ηδήλωση του Αντώνη Ρέμου:
«Eδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ – τάχιστα – να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο.
Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Oλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος.
Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».