ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Το come back του Πρώτου Θέματος


O μιντιακός όμιλος του «Πρώτου Θέματος» ανακοίνωσε τη νέα AI-powered αγγλική έκδοση του Πρώτου ΘΕΜΑτος με την υποστήριξη της Google Το project χρηματοδοτήθηκε από το Google Innovation Fund on AI. Η αγγλική έκδοση του Πρώτου ΘΕΜΑτος αποτελεί τον πρώτο ειδησεογραφικό ιστότοπο στη χώρα που λειτουργεί πλήρως με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία έρχεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία ενημέρωσης στους αναγνώστες, χρηματοδοτήθηκε από το Google Innovation Fund on AI.
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος αξιοποιεί την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, μεταφράζοντας και μεταφέροντας αυτόματα τα πιο δημοφιλή άρθρα του protothema.gr στην αγγλική έκδοση με βάση την αναγνωσιμότητα και με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.
Η υλοποίηση της νέας AI-powered αγγλικής έκδοσης του Πρώτου Θέματος έγινε από την Cloudevo, μετά από επένδυση από το ειδικό ταμείο καινοτομίας της Google που αφορά την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.