ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

«Τα τα τα τα τα». Κακά τα ψέματα παιδιά, δεν γράφονται τέτοιοι στίχοι σήμερα


Οι αντιδράσεις για το «Ζάρι» και γιατί ενθουσιάστηκε ο Δημήτρης Κανελλόπουλος με τη Σάττι

Βγήκε λοιπόν η παγκοσμίου φήμης στιχουργός, Εύη Δρούτσα, και κατακεραύνωσε τη Σάττι γιατί της έκλεψε, λέει, το στίχο "Τα-τα-τα". Είπε μάλιστα ότι η ίδια έχει γράψει και το στίχο "Τι-τι-τι" αποφεύγοντας να αντιγράψει τον στίχο "Ντι- ντι-ντι", που προϋπήρχε, διότι είναι εμπνευσμένη και μπεσαλού. Αλλά η Σάττι το έχει κάνει αβαβά, γιατί είναι κοκοκό με το τα-τα-τα. Και όπως είπε η Δρούστα η εταιρεία της έκανε απαπά όταν άκουσε το τα-τα-τα από τη Σάττι και θα-θα-θα της κάνει πατ-πατ-πατ. Την καλημέρα μου από την κοιτίδα του προγλωσσικού σταδίου. (Δημήτρης Σούλτας)

■ Ακουσα το τραγούδι που θα στείλουμε στην Eurovision και κατάλαβα πώς κάθε χρόνο μικραίνω! Φρέσκος ήχος, εξαιρετικός, μοντέρνος, προσαρμοσμένος απόλυτα σ’ αυτό που ακούει και ψηφίζει το κοινό, το οποίο παρακολουθεί τον συγκεκριμένο διαγωνισμό... Φυσικά, αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να διαφωνεί ή και να κράζει. (Νίκος Ασημακόπουλος)

■ Το να σ’ αρέσει ή να μη σ’ αρέσει ένα τραγούδι, μια ταινία, ένα φαγητό, ένας τύπος του οτιδήποτε ή οποιουδήποτε, είναι θέμα προσωπικό. Το ότι αυτό μπορεί να κάνει καλό ή ζημιά σε κάτι περισσότερο και μεγαλύτερο από σένα (ή από μένα), σου δίνει το δικαίωμα να το υπερασπιστείς με την ψυχή σου ή να το πολεμήσεις με μανία, αντίστοιχα. Αλλά αυτό δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να είναι "Το Ζάρι" της Μαρίνας Σάττι -ούτε ο διαγωνισμός της Eurovision. Ηρεμήστε, λοιπόν, και αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, χαμηλώστε την ένταση του ήχου και χαζέψτε το ταινιάκι. Ομολογώ, πάντως, ότι ακούγεται κατά τι πιο ευχάριστα στη διαπασών. (Στέλιος Σοφιανός)

■ Δεύτερη ημέρα χωρίς να έχω ακούσει ακόμη το τραγούδι αυτής που θα στείλουμε στη Γιουροβίζιον, με λένε Δημήτρη και είμαι καλά.. (Δημήτρης Βασιλόπουλος)

■ Όταν αποφασίσετε, πείτε μου πότε και πού θα ανάψει η πυρά για να κάψουμε την Μαρίνα Σάττι... (Γιώργος Σαρηγιάννης)

■ "Τα τα τα τα τα". Κακά τα ψέματα παιδιά, δε γράφονται τέτοιοι στίχοι σήμερα. (Μανώλης Γρηγοράκης)
  • Επιλογές του harddog από αναρτήσεις στο fb για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση της Γιουροβίζιον
Δείτε και τι έγραψε στο e-tetradio ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κανελλόπουλος (μεγάλος θαυμαστής της Σάττι):
"Ένα έθνικ-τραπ κομμάτι, όπως αυτά που κάνει η Μαρίνα Σάττι το τελευταίο διάστημα. Λίγο Rosalia στυλ (τι λίγο, πολύ δηλαδή...), λίγο παράδοση με τα πνευστά, σύγχρονος ρυθμός, φουλ τραπ. Δεν θα αρέσει στον πολύ κόσμο, θα ξετρελαθούν ωστόσο οι φαν του είδους. Εμπνευσμένο και το κιτς βίντεο-κλιπ με όλες τις γελοίες ελληνοπρεπείς αναφορές να περνούν μπροστά μας.
Να διευκρινίσουμε εδώ (μια και χρειάζεται να λέμε και τα αυτονόητα) ότι στο διαγωνισμό δεν πηγαίνει το βίντεο αλλά το τραγούδι...
Αυτή είναι η Μαρίνα Σάττι, την ξέρουμε και την παρακολουθούμε χρόνια. Με τις πολύ καλές συναυλίες της και το μέτριο άλμπουμ της. Η ταλαντούχα Μαρίνα Σάττι με την πολυσύνθετη καλλιτεχνική παρουσία.
Τώρα θα τη μάθει όλη η Ελλάδα. Και θα στραβώσει τη μούρη της. Αν έβλεπε, αν γνώριζε ωστόσο τα πρόσφατα βίντεο-κλιπ της θα καταλάβαινε την εξέλιξη. Και δεν θα περίμενε κάτι διαφορετικό από αυτό ακριβώς που είναι το «ZARI»".