ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

«Θα υπηρετώ την πατρίδα για όλη μου τη ζωή» - Ο Κασσελάκης πέρασε την πύλη του στρατοπέδου της Θήβας (video)


Μακριά απ' τα κομματικά του καθήκοντα θα μείνει για τις επόμενες 20 ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφού κλήθηκε να υπηρετήσει στον στρατό. Σήμερα, γύρω στις 4 το απόγευμα παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβας.
Καθώς θα υπηρετήσει ως απόδημος, η θητεία του θα έχει διάρκεια 20 ημερών.
Γύρω στις 6 το απόγευμα έκανε την πρώτη του ανάρτησή του στο Instagram.
«Σημαντική ημέρα για κάθε Έλληνα. Πόσο μάλλον για εμένα, ένα «παιδί της Ομογένειας». Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας - έστω για λίγες εβδομάδες. Όμως έχω αποφασίσει να την υπηρετώ για όλη μου τη ζωή» έγραψε στη λεζάντα μιας φωτογραφίας κατά την είσοδό του στο στρατόπεδο.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφτασε στη Θήβα από νωρίς, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, αλλά και συνεργάτες του. Προτού παρουσιαστεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, θίγοντας το θέμα της παραίτησης της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Με αφορμή τη στράτευσή του, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ για να υπηρετήσω την πατρίδα μου, τη χώρα που αγαπώ, ως ένας απόδημος που έχει επιστρέψει για να προσφέρει στον τόπο του. Είμαι υπερήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου».
Σε συνέντευξή του το πρωί στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην ανάγκη «εκσυγχρονισμού» του στρατεύματος και επανέλαβε την άποψή του ότι ο στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός και η υποχρεωτική θητεία να είναι «πολύ μικρότερη» και να είναι «κοινωνική», δηλαδή ανάλογα με το επάγγελμα του ο καθένας να προσφέρει κάτι στη χώρα του. Χαρακτήρισε μάλιστα, «ανήθικο» το γεγονός ότι οι φαντάροι πληρώνονται λιγότερα από 8 ευρώ το μήνα.