ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Μια μικρή απορία για τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο


Μυστήριο θα μπορούσε κάποιος να πει ότι καλύπτει τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Ενώ φαινομενικά είναι καλές, φαίνεται ότι κάτι υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές και γι’ αυτόν τον λόγο ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα δεν ανέλαβε ποτέ κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο από τις 7 Ιουλίου του 2019 μέχρι και σήμερα.
Το όνομά του ακουγόταν πριν από κάθε ανασχηματισμό την προηγούμενη τετραετία, αλλά και στον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό, στις 3 Ιανουαρίου, όμως κάθε φορά έμενε τελικά εκτός κυβέρνησης παρά την εμπειρία του.
Σαν κάποιο αόρατο χέρι να τον «έκοβε».
Τελικά, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος εκλέγεται σήμερα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, στηριζόμενος και από τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
Απέναντί του δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα κάτι που δεν είχε συμβεί για χρόνια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Η σύνθεση της Συνέλευσης αποτελείται από 612 Βουλευτές των 46 χωρών-μελών οι οποίοι εκπροσωπούν 675 εκατομμύρια κατοίκους της ευρωπαϊκής ηπείρου και ανήκουν στις πέντε πολιτικές ομάδες:
 Ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατική Συμμαχία (EC/DA), Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL).
Τελικά ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος βρήκε την τύχη του στο εξωτερικό.
- από το ieidiseis