ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Εξωση στην Ιωάννα Κολοβού, συνελήφθη η δημοσιογράφος [βίντεο]


Βία και χημικά από τα ΜΑΤ στου Ζωγράφου 


Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους αλληλέγγυους συγκεντρωμένους έξω από το ΑΤ Ζωγράφου. Με χημικά, οι δυνάμεις καταστολής έσπασαν τον ανθρώπινο κλοιό και επιβίβασαν την Ιωάννα Κολοβού και τον γιο της σε όχημα για να τους μεταφέρουν στην Ευελπίδων, μετά την προσαγωγή τους κατά την εισβολή των ΜΑΤ στην κατοικία τους, τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το σπίτι -επί της οδού Αβύδου- και στη συνέχεια στο ΑΤ Ζωγράφου. Κατευθύνονται τώρα στην Ευελπίδων ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη η χαμηλοσυνταξιούχος και ο γιος της.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης έγινε η τρίτη απόπειρα έξωσης της οικογένειας από το σπίτι τους στην οδό Αβύδου 146. Η χαμηλοσυνταξιούχος και ο γιος της προσήχθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. 
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια η κυρία Κολοβού στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο σπίτι της ανοίγοντας την πόρτα με πριόνι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν σε δύο σημεία την οδό Αβύδου και δεν επέτρεπαν σε συγκεντρωμένους και δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σπίτι, ενώ έγινε ρίψη χημικών. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Φτώχεια ακρίβεια πλειστηριασμοί , κανένας μόνος είμαστε μαζί», μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.
Υπενθυμίζεται πως της είχε σταλεί ειδοποιητήριο τον περασμένο Νοέμβριο από την εταιρεία «φάντασμα» που εξαγόρασε το σπίτι όταν βγήκε σε πλειστηριασμό.

Η χαμηλοσυνταξιούχος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ από τραπεζικές κάρτες. Μάλιστα, ένα σημαντικό κομμάτι των χρεών έχει ήδη καλυφθεί μετά τον έρανο υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.
Τον Νοέμβριο του 2022 είχε γίνει εισβολή στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου κατά τη διάρκεια της οποίας της έσπασαν βίαια την πόρτα. Η αλληλεγγύη του κόσμου όμως και η μαζική στήριξη στην Ιωάννα Κολοβού απέτρεψαν τα σχέδια των δυνάμεων ΜΑΤ.