ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ποια μύγα τον τσίμπησε;


Ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα στις μεταγραφές οδεύει ο Γιάννης Αλαφούζος. Τον κόντραρε μέχρις ενός σημείου ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά –φαίνεται ότι– θα παρηγορηθεί με τη 2η θέση και το... αργυρό μετάλλιο. Σαββίδης και Μελισσανίδης δεν μπήκαν καν στον κόπο. Δεν το είχαν –και τόσο– ανάγκη άλλωστε. Η ΑΕΚ ρολάρει από πέρυσι με την ίδια ομάδα κι ο ΠΑΟΚ βγάζει φωτιές (δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει το γκολ!).

Μοιραία, την απόλυτη ανάγκη ενίσχυσης είχαν οι δύο «αιώνιοι». Αλλωστε ο τίτλος του πρωταθλητή μαζί με το μπόνους, το χρυσό προ-εισιτήριο για τους ομίλους του νέου Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ΜΟΝΟ για έναν.

Αν η απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ταυτοχρόνως η έλευση του Φατίχ Τερίμ ξάφνιασαν τους περισσότερους, οι κινήσεις που ακολούθησαν στο μεταγραφικό παζάρι από τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου ήταν αναμενόμενες.

 Δεν «χαλάς» ένα σύνολο που είναι μέσα –για μέσα– στους δύο από τους τρεις στόχους της χρονιάς. Δεν διώχνεις –ειδικά όπως το έκανες– έναν κόουτς ο οποίος λατρεύεται από οπαδούς και παίκτες. Δεν... αναστατώνεις την ομάδα σου έτσι ξαφνικά αν δεν έχεις κάποιο σχέδιο. Κάποιον στόχο. Το αφεντικό του Παναθηναϊκού δείχνει να έχει σχέδιο και στόχο. Κατάκτηση του πρωταθλήματος και να κουνήσει το σεντόνι το καλό. Και το κάνει αδειάζοντας το ταμείο. Με την ελπίδα να το γεμίσει σύντομα. Κουνώντας την κουβέρτα με τα αστέρια.

Στην όλη αυτή ιστορία, έχουν μείνει κάποια ερωτήματα: Γιατί τώρα; Γιατί όχι το καλοκαίρι που μας έρχεται και η αγορά είναι ξεκάθαρη και μακριά από τα στενά περιθώρια και την πίεση του χειμώνα; Γιατί όχι πέρυσι το καλοκαίρι; Ποια μύγα τον τσίμπησε;