ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σόιμπλε και o Αρκάς...


...και ένα σκίτσο του Τάσου Αναστασίου

Για τον Σόιμπλε δεν υπήρξε αρχικά κανείς, επώνυμος τουλάχιστον, να πει δυο λόγια συμπάθειας μετά τον θάνατό του. Ώσπου βρέθηκε ο όψιμα πολιτικοποιημένος Αρκάς. Και με ένα σχόλιό του που συνοδεύει το σχετικό σκίτσο, ουσιαστικά υποστηρίζει ότι η μήνις των Ελλήνων εναντίον τού άλλοτε πανίσχυρου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας καλλιεργήθηκε από τους λαοπλάνους, αγνοώντας ότι ο Σόιμπλε πολέμησε την Ελλάδα, ήθελε να την αντικαταστήσει στην ΕΕ με το… Πουέρτο Ρίκο, όπως έλεγε, εμπόδισε το πολυσυζητημένο κούρεμα του ελληνικού χρέους, επιδίωξε να βγει η χώρα από το ευρώ κ.ά. (εξαιρετικό το χθεσινό σκίτσο -επάνω- του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή).
Στο τωρινό σκίτσο του Αρκά, που προκάλεσε αντιδράσεις στα σόσιαλ, αναγράφεται: «Ο λαός χρειαζόταν κάποιον να μισήσει. Οι λαοπλάνοι του τον έδωσαν για να μην μισήσει αυτούς».


Ο Αρκάς ήταν ιδιαίτερα δηκτικός πριν από τις εκλογές του 2019, οπότε ασχολήθηκε πολύ ζεστά με το πολιτικό σκίτσο, κάτι που δεν το συνήθιζε ως τότε. Στόχος του ήταν ο Σύριζα. Μια ημέρα πριν από τις εκλογές δημοσίευσε στη σελίδα του στο fb σκίτσο στο οποίο εικονιζόταν εκδρομικό πούλμαν γεμάτο με γελοιογράφους και από τα παράθυρα ακούγονταν ευχαριστήρια συνθήματα: «ίπι ίπι ούμε σας ευχαριστούμε, ίπι ίπι άσαμε τι καλά περάσαμε».

- από το Harddog