ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

«Too little, too late» η αποπομπή Πνευματικού από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ


Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ υποχρεώθηκαν να θέσουν εκτός ψηφοδελτίου για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου τον Σπύρο Πνευματικό, υποψήφιο βουλευτή στην Εύβοια, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ανήθικες δηλώσεις του περί διαλογής καρκινοπαθών στο όνομα του κόστους- οφέλους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του από την Αιδηψό είπε ένα απλώς «λυπάμαι για μια δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε ότι ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη, ξεκαθαρίζοντας, έτσι, ότι ο ίδιος τον στήριζε. Όπως δήλωσε: «επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα».

Η είδηση της αποπομπής του Σπύρου Πνευματικού από τις λίστες της ΝΔ στην Εύβοια, έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο για το οικονομικό πρόγραμμα και την Υγεία, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σχολιάζει«Too little, too late» για την αποπομπή Πνευματικού από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, συμπληρώνοντας: 
«Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τον κ. Πνευματικό εκτός ΝΔ επειδή φανέρωσε το κρυφό σχέδιό του την Υγεία, τον προκαλώ να έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση».

Αμετανόητος

Ο Σπύρος Πνευματικός με ανάρτησή του στο Facebook, παραμένει, πάντως, αμετανόητος στη γραμμή ότι δεν κατάλαβαν οι πολίτες και υποστηρίζει ότι τα λεγόμενά του δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας και γι΄αυτό το λόγο αποσύρεται από τον εκλογικό αγώνα και σε περίπτωση που εκλεγεί δηλώνει ότι θα παραδώσει τη βουλευτική έδρα.
Αναλυτικά η δήλωση του Σπύρου Πνευματικού:
«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».
Οι πληροφορίες του avgi.gr αναφέρουν ότι αν και αρχικά η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να στηριχθεί ο Σπύρος Πνευματικός και για μια ακόμα φορά να ισχυριστούν ότι οι πολίτες δεν... κατάλαβαν, το κύμα οργής στην κοινωνία για τις απαράδεκτες δηλώσεις για τους καρκινοπαθείς «έπνιξε» όλες τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, με οργισμένα μέλη και ψηφοφόρους να επιτίθενται κατά του κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σφοδρές αντιδράσεις στο παρασκήνιο εξέφραζαν σύμφωνα με πληροφορίες και στελέχη του κόμματος ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης ευθέως χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι εκτός τόπου και χρόνου» και προσθέτοντας ότι «ακόμη και τους ασθενείς τελικού σταδίου δεν τους εγκαταλείπεις».

Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ η καθυστερημένη αποπομπή Πνευματικού
Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Σπύρο Πνευματικό από τις λίστες της ΝΔ με τεράστια καθυστέρηση και μετά τις δύο παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα, τόσο χθες στο ΣΚΑΙ όσο και σήμερα στη συνέντευξη Τύπου, συνιστά ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ στην Υγεία.
Το επιτελείο Μητσοτάκη ήταν ο μόνος κύκλος ανθρώπων σε όλη τη χώρα που δεν αισθάνθηκε ανατριχίλα με την αδιανόητη δήλωση περί διαλογής ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, προκειμένου να μειωθεί το κόστος περίθαλψης.
Αρχικά επιχείρησαν να κουκουλώσουν το ζήτημα, με μία δήλωση ανασκευής του ίδιου του κ. Πνευματικού. Έπρεπε να περάσουν 24 ώρες και να σηκωθεί τσουνάμι πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων για να αντιληφθεί η ΝΔ πως αυτή η χυδαία υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί.
Και ο κ. Πνευματικός δεν θα αποπεμπόταν εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ξεκαθαρίσει πως η δήλωσή του αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για την Υγεία.
Μπορεί ο κ. Πνευματικός να φεύγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αυτό που μένει ωστόσο είναι η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της ΝΔ για την Υγεία: Περαιτέρω συρρίκνωση του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιήσεις και υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν καθολικής περίθαλψης στο βωμό του κόστους.
Στις 25 Ιουνίου συγκρούονται δύο αντίθετα σχέδια και για την Υγεία: αυτό της ΝΔ και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους».