ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Οι καρδούλες της Ζωής


Η απάντηση στην ερώτηση «ποιος ωφελείται» 

Πότε και πώς πήρε το εισιτήριο για τη Βουλή η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το έχασε το ΜέΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη, δύσκολο να το περιγράψει κανείς. Το προφανές είναι ότι η υπερπροβολή της «Δήμητρας» συνέπεσε με την υπερπροβολή της καρδούλας το σχήμα της οποίας έκανε με τα χέρια της η πρώην Πρόεδρος της Βουλής στις δημόσιες εμφανίσεις της.
Από τη στιγμή που η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να καλεί τους ψηφοφόρους να αλλάξουν τον κόσμο «με αγάπη», αποπολιτικοποιώντας πλήρως το εκλογικό της μήνυμα, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στα ΜΜΕ. Πολύ περισσότερο όταν δεν κρατά απλώς ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα πυρά της στρέφονται κυρίως στον Αλ. Τσίπρα, τον οποίο καταγγέλλει με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα σε σύγκριση με τον Κ. Μητσοτάκη.
Το βήμα που της έδωσε η δημόσια τηλεόραση και φυσικά ο ΣΚΑΪ είναι πολύ χαρακτηριστικό των προθέσεων του φιλομητσοτακικού συστήματος να της δώσει δύναμη και να την καθιερώσει ως γενικώς και αορίστως αντισυστημικό κόμμα που κάνει, βασικά, αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Ξεχάστηκαν οι πολιτικές θέσεις που έχει εκφράσει, το ύφος με το οποίο άσκησε τα καθήκοντά της ως πρόεδρος της Βουλής, η υψωμένη της γροθιά στο περιστύλιο, και αναδείχθηκε η γλυκύτητα με την οποία εμφανίζεται στα βιντεάκια στο Tik Tok δίνοντας ακόμη και το κινητό της τηλέφωνο στους ψηφοφόρους.
Ο Γ. Βαρουφάκης τιμωρήθηκε σκληρά επειδή μίλησε για παράλληλο νόμισμα και ήρθε σε κόντρα με τις τράπεζες, ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανταμείφθηκε για τον συναισθηματισμό που καθορίζει την προεκλογική της καμπάνια.
Η απάντηση στην ερώτηση «ποιος ωφελείται» από τη δεύτερη ευκαιρία κοινοβουλευτικής παρουσίας που προσφέρεται στην Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι εύκολη, αν όχι αυτονόητη.