ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Oλοι χαρωποί πάνω στη μαούνα...


Novartis: Το σκάνδαλο, που έγινε σκευωρία, που ξανάγινε σκάνδαλο

του Χρήστου Ξανθάκη 

Δεν τα γράφω τώρα που λύθηκε το μυστήριο, τα έγραφα,πριν από τεσσεράμιση έτη. Λα τα μινόρια:
* Σκάνδαλο υπάρχει. Είναι από αυτά τα σκάνδαλα που σκάνε συχνά πυκνά, όχι μόνο στο χώρο της υγείας αλλά σε οποιοδήποτε χώρο διακινούνται κολοσσιαία ποσά.
* Το σκάνδαλο δεν είναι μικρό, είναι μεγάλο. Δεν μιλάμε εδώ για κάποιες χιλιαροπούλες ή για μερικά εκατομμυριάκια. Μιλάμε για δισεκατομμύρια και αυτά τα δισεκατομμύρια πολύ χρήσιμα θα φαίνονταν στον ελληνικό λαό εν μέσω Μνημονίων.
Και συμπλήρωνα παρακάτω:
* Τα media θα παίξουν το ρόλο τους, όπως τον παίζουν πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις. Και ο ρόλος αυτός μπορεί να τα οδηγήσει είτε στην κορυφή είτε στα τάρταρα. Αν πούνε την αλήθεια, όχι μόνο θα κονομήσουνε από θεαματικότητες, αναγνωσιμότητες και ακροαματικότητες, αλλά θα εγγράψουν και λαμπρές υποθήκες για το μέλλον. Αν επιλέξουν να πουλήσουν φούμαρα για λόγους κομματικής σκοπιμότητας, ενδέχεται να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη αλλά μεσομακροπρόθεσμα θα χάσουν κάθε αξιοπιστία. Και θα δουν τα ραδίκια ανάποδα. 
Aυτά έγραφα πριν 4,5 χρόνια στο Νewpost.

Τώρα λοιπόν βγήκε και η δικαιοσύνη και αναγνώρισε ότι υπάρχει σκάνδαλο και ότι οι υποψίες δεν έπρεπε να πέσουν μόνο στους γιατρούς. Κόντρα στον δόλιο τον Πλεύρη, που παίρνει το χαρτάκι κάθε Δευτέρα απ’ τον Μπεκίρη και θέλει να τρέξει την Novartis στα δικαστήρια για να ζητήσει αποζημίωση το ελληνικό Δημόσιο, αλλά να μην την τρέξει και τόσο πολύ και της πέσει κάνα νεφρί και βογκήξει η κακομοίρα και πάνω στον κάματο και στο ζόρι της ξεφύγουν και τίποτις ονόματα και γίνουμε χειρότερο μπάχαλο απ’ ό,τι έχουμε γίνει τώρα…

Διότι μπάχαλο γίναμε, όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να το κρύψει με διαφημιστικές εκδρομές στη Διώρυγα της Κορίνθου, όλοι χαρωποί πάνω στη μαούνα. Με την πρώτη που υποφέρει να είναι η δημοσιογραφία, καθώς πέφτουν βροχή οι συγγνώμες από αντιπροχτές. Όχι από όλους φυσικά, μόνο από κάποιους μιας και οι χοντρόπετσοι δεν ζητούν ποτέ συγχώρεση. Και φυσικά όχι από το ΑΠΕ, που πρώτο έβγαλε την είδηση στις 22:48 την Πέμπτη, μην τύχει και του φύγει η αποκλειστικότητα. Ότι δηλαδή Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη «παραπέμπονται για ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων», μπαμ η κουμπουριά, πάρτην κάτω τη δεοντολογία που τη δίδαξε και σε σεμινάρια στα πρωτάκια της τις προάλλες η ΕΣΗΕΑ. Τουλάχιστον χάρηκε ο Ζούλας κι άνοιγε σαμπάνιες στην ΕΡΤ, που δεν του φορτώσανε κι αυτή την παπάρα!

Αλλά ακούσαμε και κάτι μυστήρια για «οργανωμένο σχέδιο διασποράς ψευδών ειδήσεων», καθώς και για «πολιτικά κίνητρα». Να πέφτεις κάτω και να χτυπιέσαι, σαν το ψάρι να σπαρταράς, σαν να σε βάρεσε το ρεύμα από την πρίζα. Δεν τα είπε κανένας λαχαναγορίτης αυτά, τα είπαν στόματα με κύρος στην κοινωνία και ακόμη δεν έχει κουνηθεί φύλλο. Ένας εισαγγελέας να αναρωτηθεί «τι γίνεται εδώ ρε παιδί μου;», φαίνεται ότι δεν υφίσταται και αν υφίστατο είχε φύγει τριημεράκι για μπάνια και το τηλέφωνό του είχε μείνει από μπαταρία. Και πάλι καλά να λέμε που η Οικονομική Εισαγγελία έστειλε στην ΑΑΔΕ την έρευνα για τα «αδιευκρίνιστα ποσά»…

Εν κατακλείδι; Εν κατακλείδι, η ιστορία θυμίζει μονό πάπλωμα σε διπλό κρεβάτι. Την τραβάς αποδώ, σου φεύγει αποκεί, την τραβάς αποκεί, σου φεύγει αποδώ, προκοπή δεν γίνεται. Όσο και να θέλανε να το βαφτίσουν σκευωρία το σκάνδαλο, το έγραψα και πιο πάνω, ήταν των δισεκατομμυρίων, δεν ήταν της χιλιαροπούλας για να κρυφτεί τόσο εύκολα. Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, που λέει κι ο γίγαντας ο Σάκης!

Υ.Γ.1: Αν αληθεύει το ίνφο ότι βρήκε ευκαιρία να οργιστεί ο Σαμαράς με την κυβέρνηση (ευκαιρία έψαχνε, άλλωστε…), θα γελάσουμε πολύ. Πάρα πολύ.

Y.Γ. 2: Το νέο παραμύθι για την υπόθεση Novartis και τις αποφάσεις της Πέμπτης που ξεβράκωσαν πολύ κόσμο, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαβρώσει τη δικαιοσύνη. Ποιός, ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι ικανός να διαβρώσει ούτε τις ΟΜ του!

  • το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το Newpost (04.7.2022)