ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Εκνευρισμός Μητσοτάκη και επίθεση σε δημοσιογράφο


Επίθεση σε Έλληνα δημοσιογράφο του Euractiv με αφορμή αποκλειστικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν έθεσε θέμα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Κ. Μητσοτάκης.Σύμφωνα με την «Αυγή», μετά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου δέχθηκε σφοδρή κριτική για το επίπεδο της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός μίλησε σε δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ανταποκριτής του Euractiv, ο οποίος απηύθυνε ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Θυμίστε μου, από πού είστε εσείς;» ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Έλληνα δημοσιογράφο του Euractiv. Όταν ο πρωθυπουργός άκουσε το μέσο που εκπροσωπούσε, όπως και το Mega με το οποίο συνεργάζεται, πολύ ενοχλημένος επιτέθηκε στον δημοσιογράφο λέγοντάς του «γράψατε ψέμματα. Η Βεστάνγκερ δεν μου είπε τίποτα τέτοιο. Όταν κάνετε ρεπορτάζ, να μας ρωτάτε κι εμάς».
Ο συντάκτης του Euractiv ψύχραιμος ρώτησε εάν αυτά αποτελούν επίσημη διάψευση του επίμαχου ρεπορτάζ. «Ναι και είναι on the record» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος όμως επέμεινε και είπε στον δημοσιογράφο «γράφετε σαχλαμάρες». Ο δημοσιογράφος απάντησε «με προσβάλλετε κύριε πρωθυπουργέ». Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν πειράζει, θα το αντέξετε».
Κατόπιν αυτού, ο Μητσοτάκης αποχώρησε πολύ ενοχλημένος από την ενημέρωση, προτού δεχτεί άλλες ερωτήσεις.