ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Μέγα κάζο για δημοσιογράφο της ΕΡΤ


Μπούμερανγκ γύρισε για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ η προσπάθεια να χρεώσει σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ τις περικοπές συντάξεων μετά την σχετική απόφαση του ΣτΕ. Η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε αποστομωτική απάντηση στον Κώστα Παπαχλιμίντζο που υποστήριζε ότι όλα έγιναν με τον νόμο Κατρούγκαλο.

Ο διάλογος ήταν αποκαλυπτικός:
Κώστας Παπαχλιμίντζος: Διαβάζω στην «Καθημερινή» ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναγνωρίζεται δικαίωμα είσπραξης αναδρομικών για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις σε όλους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα για χρονικό διάστημα 11 μηνών. Από τις 11 Ιουνίου 2015 έως 11 Μαΐου 2016.
Έφη Αχτσιόγλου: Ο νόμος Κατρούγκαλου πότε ήταν;
Παπαχλιμίντζος: Το 2015.
Αχτσιόγλου: Κάνετε λάθος, ήταν τον Μάιο του 2016.
Παπαχλιμίντζος: Οκ, με συγχωρείτε, έπεσα λίγους μήνες έξω.
Αχτσιόγλου: Εε, όχι, δεν είναι λίγοι μήνες έξω, είναι μεγάλη διαφορά. Ποιος νόμος ίσχυε μέχρι τον Μάιο του 2016; Της ΝΔ.
Παπαχλιμίντζος: Άρα αυτό το ενδεκάμηνο έπρεπε να πάρουν τι συντάξεις που δεν πήραν;
Αχτσιόγλου: Άρα δεν αφορά τον νόμο Κατρούγκαλο. Ο νόμος Κατρούγκαλος έρχεται τον Μάιο του 2016. Άρα τι λέει η απόφαση του ΣτΕ; Ότι από τον νόμο Κατρούγκαλου και εντεύθεν έχει επιλυθεί το θέμα. Άρα ποια περίοδο αφορά; Την περίοδο που δεν ίσχυε ο νόμος Κατρούγκαλος αλλά οι νόμοι της ΝΔ. Πότε το αποφάσισε αυτό το ΣτΕ; Όταν ήταν διακυβέρνηση η ΝΔ. Άρα τι θα έπρεπε να κάνει η ΝΔ; Θα έπρεπε να αποκαταστήσει την δικιά της αδικία. Αντί να την αποκαταστήσει, έρχεται και τα περικόπτει.