ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Κενό στα δεξιά - «Ναι» σε εκλογές


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που είναι και πολλές, δείχνουν πως, παρά τις συναπτές κρίσεις που πέρασε η κυβέρνηση τον τελευταίο μήνα, η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι μεγάλη.. Υπάρχει μόνο μια χαραμάδα στα… δεξιά. Στο ερώτημα «ποιο άλλο κόμμα θα ψηφίζατε» υπάρχει ένα 8% που επιλέγει μικρά κόμματα, εκ των οποίων 3-4 είναι δεξιότερα της Ν.Δ. Συνεπώς ο μόνος χώρος που μπορεί να γεννήσει ένα νέο κόμμα είναι από τα δεξιά. Ενα κόμμα, ωστόσο, θέλει και αρχηγό, και αυτός δεν υπάρχει στον ορίζοντα.
****
Παράγοντας του Μαξίμου θεωρεί πως εάν βρεθεί «ξέφωτο», η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές με ατζέντα «εφ’ όλης της ύλης». Δηλαδή, να θέσει ο Μητσοτάκης το ερώτημα μετά το τέλος της υγειονομικής περιπέτειας ποιον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός για την επόμενη μέρα. Τη συγκεκριμένη άποψη ενστερνίζονται και άλλοι, όχι όμως όλοι. Για να ακριβολογώ, οι περισσότεροι θεωρούν ιδανικό εκλογικό έτος το 2022.
Θεωρείο / Καθημερινή