ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Μέγκαν - Χάρι: «Στο Παλάτι έτρεμαν για το ενδεχόμενο να υπάρξει μαύρος πρίγκιπας»


Κόλαφος για το Παλάτι, τους μηχανισμούς αλλά και για την βασιλική οικογένεια ήταν η συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα. Μιλώντας έξω από τα δόντια, οι δυο τους αποκαλύπτουν.. έναν "πόλεμο" που βίωσαν στο παλάτι, με τη βασιλική οικογένεια να μην αποδέχεται ποτέ πραγματικά τη Μέγκαν, ενώ ιδιαίτερο ήταν το άγχος τους σχετικό με το... χρώμα (!) που θα είχαν τα παιδιά τους.
Από τους πρώτους κιόλας μήνες της εγκυμοσύνης της, ο φόβος τους μήπως υπάρξει μαύρος πρίγκιπας, έκανε το Παλάτι να αποφασίσει και να τους ανακοινώσει ότι δεν θα του δώσουν ούτε πριγκιπικό τίτλο, ούτε κρατική ασφάλεια.
Αυτό, μάλιστα, ήταν το σημείο «μηδέν» τονίζει η δούκισα του Σάσεξ, η οποία στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της κατέρρευσε ψυχολογικά, θέλοντας να αυτοκτονήσει.
Είχαν ήδη προηγηθεί τα κακόβουλα σχόλια των βρετανικών ταμπλόιντ, με τους ανθρώπους του παλατιού να αρνούνται να τα διαψεύσουν ή έστω να τη στηρίξουν. Αυτό οδήγησε στην κατάρρευσή της.
Ο Χάρι απεγνωσμένα αναζήτησε λύσεις, αλλά του αρνήθηκαν να δει ακόμα και κάποιον ειδικό ψυχολόγο για να τη βοηθήσει, κάτι που τελικά τον οδήγησε στην απόφαση να φύγουν.
Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις που ήδη προκαλεί όσο στις ΗΠΑ, όσο και τη Βρετανία η αποκάλυψη αυτή για το χρώμα του μωρού, καθώς τίθενται ζητήματα ρατσισμού στο Παλάτι.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον γάμο της στον Πύργο των Ουίνδσορ, η Μέγκαν περιέγραψε κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία δεν κατονόμασε, ως βάναυσα, ανειλικρινή και ένοχα για ρατσιστικά σχόλια, ενώ αναφερόμενη στην Κέιτ και σύζυγο του μεγαλύτερου αδελφού του Χάρι, πρίγκιπα Ουίλιαμ, αποκάλυψε ότι την έκανε να κλάψει ακόμα και την ημέρα του γάμου της.
Μολονότι η βασιλική οικογένεια δέχθηκε ανοιχτά κριτική, ούτε ο Χάρι ούτε η Μέγκαν επιτέθηκαν ευθέως στην βασίλισσα Ελισάβετ.

Καμιά απάντηση από το Παλάτι

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά με την συνέντευξη αυτή, η οποία μεταδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βρετανία.
Η συζήτηση αυτή με την Γουίνφρι ήταν η πιο πολυαναμενόμενη βασιλική συνέντευξη που παραχωρήθηκε από τότε που η εκλιπούσα μητέρα του Χάρι, η πριγκίπισσα Νταϊάνα μοιράστηκε προσωπικές λεπτομέρειες για τον αποτυχημένο γάμο της με τον Κάρολο, το 1995, πλήττοντας την φήμη του διαδόχου και τη θέση της βασιλικής οικογένειας στα μάτια του βρετανικού κοινού.
Οι επικριτές του ζεύγους λένε ότι ήθελε να βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά δεν προτίθετο να ζήσει με όλη την προσοχή που έφερε αυτό. Οι υποστηρικτές τους από την άλλη, δηλώνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετώπισαν δείχνει πόσο ένας απαρχαιωμένος βρετανικός θεσμός στράφηκε εναντίον μιας σύγχρονης, ανεξάρτητης μιγάδας.