ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Μολότοφ και δακρυγόνα στη Νέα Σμύρνη - Η στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού (ΒΙΝΤΕΟ)


Σοβαρά επεισόδια έγιναν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη καθώς μετά την πορεία άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε σοβαρά.. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν κουκουλοφόροι και αντιεξουσιαστές πέρασαν στην κεφαλή της πορείας διαμαρτυρίας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πετώντας βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά και νερό από την υδροφόρα «Αύρα», προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.
Μια ομάδα επιτέθηκε σε εποχούμενους αστυνομικούς της «Δράσης» πέταξε τον ένα κάτω κι όλοι μαζί έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούσαν. Την επίθεση κατά του αστυνομικού την έδειξε ζωντανά ο ΑΝΤ1 χωρίς στην αρχή να το καταλάβουν. Ο σταθμός λίγη ώρα αργότερα και με «αράχνη» έδειξε το βίντεο της επίθεσης κατά του αστυνομικού ο οποίος για αρκετά μεγάλο διάστημα παρέμενε ξαπλωμένος στο οδόστρωμα μέχρι να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον παραλάβει.
Νωρίτερα πλήθος κόσμου, μαθητές, νεολαίοι, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Νέας Σμύρνης για να βροντοφωνάξουν «όχι» στην αστυνομική αυθαιρεσία και την αστυνομοκρατία τις γειτονιές με πρόσχημα τον κορονοϊό.
Περισσότεροι από 7.000 πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης και κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.