ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ξεμπρόστιασμα για ΜΜΕ


Υποβαθμισμένη ή εξαφανισμένη είναι η διαφοροποίηση Σαμαρά από τα φιλοκυβερνητικά media.
Καλά τα έγραψε χθες το βράδυ ο Πάνος Χαρίτος στο Twitter για το μεγάλο πολιτικό θέμα του Σαββατοκύριακου, τη διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά από την κυβέρνηση στα εξωτερικά.. Εγραψε: «Το να κρύβεις την είδηση σήμερα, δεν σημαίνει με βεβαιότητα πως θα ελέγξεις τις εξελίξεις ούτε πως θα αλλάξεις την πραγματικότητα. Όταν όμως αναζητάς πέραν της Καθημερινής την είδηση της ημέρας κι ο Σαμαράς δεν υπάρχει, είναι ξεμπρόστιασμα για ΜΜΕ και την ποιότητα της ενημέρωσης».
Δείτε, παράδειγμα, σήμερα το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ. Υπάρχει πουθενά η λέξη Σαμαράς; Εξαφανισμένος.
Αντιθέτως έγινε πρώτο θέμα τόσο στην αριστερή «Εφημερίδα των Συντακτών» όσο και τη συντηρητική «Εστία». Οπως και στην Kontra News επίσης.
«Τινάζοντας στον αέρα την πολιτική του πρωθυπουργού, ο Αντ. Σαμαράς τον θέτει μπροστά σε ένα δίλημμα ανάλογο με εκείνο που είχε υποχρεώσει τον πατέρα του πριν από τρεις δεκαετίες να τον αποπέμψει από το κόμμα», γράφει η «Εφ.Συν.» στο κύριο άρθρο της. «Στην περίπτωσή του ισχύει ενδεχομένως ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά και την ομάδα του μέσα στη Ν.Δ.».
Εναντίον Σαμαρά η «Εφ.Συν.», υπέρ Σαμαρά κατά κάποιο τρόπο ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ:
«Ένας πρώην πρωθυπουργός, που έχει χειριστεί τα ίδια θέματα με εσένα, κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει έναν λόγο παραπάνω να διεκδικεί χώρο για τις δικές του απόψεις. Ή τουλάχιστον να τις ακούσει κάποιος αυτές τις απόψεις. Αν τον είχες συναντήσει κατ ιδίαν λ.χ. πρόεδρε Κυριάκο, πριν μπεις στα βαθιά νερά των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα σου εξέφραζε αυτές τις απόψεις κατ ιδίαν, θα τις άκουγες, μπορεί και να κρατούσες και σημειώσεις, και όλα καλά κι όλα ωραία. Δεν το έκανες, ιδού τώρα που το κάνει εκείνος - που θέλει σώνει και καλά να καταγραφεί από την κοινωνία ότι διαφωνεί με τις διερευνητικές επαφές που ξεκινούν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας».

- από το e-tetradio