ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Aκρίτα: Γιατί αγχώνεται η ΝΔ για την «εξοντωτική» αγωγή του Τσίπρα;


Ανακοίνωση σχετικά με τις αγωγές του Αλέξη Τσίπρα κατά των δημοσιογράφων, Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου από τους οποίους αξιώνει χρηματική ικανοποίηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον καθένα, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία..Όπως σημειώνει το κυβερνών κόμμα «η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική».
Η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα, της οποίας άρθρο για το ενοικιαζόμενο εξοχικό Τσίπρα ειχε λογοκριθεί από ΤΑ ΝΕΑ με συνέπεια να παραιτηθεί, σχολιάζει στο fb:
"Γιατί αγχωνεται η ΝΔ για την «εξοντωτική», όπως λέει αγωγή 1.000.000€ του Τσίπρα σε Παπαχρήστο-Κουρτάκη; Διότι γνωρίζει ότι τα δημοσιεύματα για το σπίτι είναι ψεύδη και συκοφαντικά και συνεπώς θα υπάρξει καταδίκη!
Αλλιώς δεν εξηγείται. Αν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δημοσιογράφοι (από γείτονες, μεσίτες, ταβερνιάρηδες) αποδειχθούν αληθή, τότε το δικαστήριο θα τους αθωώσει τους ανθρώπους και ουδείς θα ‘εξοντωθεί’ οικονομικά.
Έτσι δεν είναι;
(Κι επειδή εγώ παραιτήθηκα από τη δουλειά μου γι’ αυτή την υπόθεση, όσο να πεις την παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον.)"
Ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:
"To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.
Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο εναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν.
Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ."