ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Στοχοποιούν τους φοιτητές, επιμένουν στην αστυνομοκρατία


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και Mέσων που την στηρίζουν να «προκαταβάλουν» αύξηση κρουσμάτων και να κουνήσουν το δάχτυλο απέναντι..στους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν κατά χιλιάδες ενάντια στις επιδιώξεις του Μαξίμου για την Παιδεία.
Από το μεσημέρι της Πέμπτης δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «συνωστισμό» και για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας και, μετά τα ΜΜΕ, σειρά πήραν κυβερνητικά στελέχη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την αντιπολίτευση και τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο για προκλητική αδιαφορία αφού δήλωσε ότι… σέβεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι που η ίδια η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει.
«Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται πλήρως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Είναι επίσης όμως αυτονόητο και δεδομένο ότι πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Για τις σημερινές αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο φέρουν ευθύνη όσοι επενδύουν σε μια τεχνητή όξυνση, αδιαφορώντας προκλητικά τους υγειονομικούς κινδύνους. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που καταγγέλλουν συνέχεια την κυβέρνηση για κάθε μέτρο που λαμβάνει. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, κάνοντας λόγο για «αντικοινωνική συμπεριφορά και αντικοινωνική αντιπολίτευση»/

Aνακοίνωση από την ΟΝΝΕΔ...

Στον χορό της συκοφάντησης και η νεολαία της Ν.Δ. η οποία έκανε λόγο για «ντροπιαστικές εικόνες», ισχυριζόμενοι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του» δεν εκφράζουν παρά ελάχιστους φοιτητικούς συλλόγους. Παράλληλα η ΟΝΝΕΔ αναφέρει ψευδώς ότι οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια δεν είναι φοιτητές και προσθέτει ότι «αφού δεν μπορούν να διαδώσουν τις ιδέες τους, διασπείρουν τον ιό στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας. Είναι οι ίδιοι που αύριο θα φωνάζουν για αύξηση των κρουσμάτων, είναι οι ίδιοι που θέτουν σε κίνδυνο τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Και είναι οι ίδιοι που αποδεικνύουν ότι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την αναβάθμιση της ποιότητας της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να ξεφύγουν από τις ιδεοληψίες και την ανευθυνότητα που εκείνοι πρεσβεύουν».