ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκροί οι δυο ορειβάτες γιατροί που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα


Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο. 
Όπως έγινε γνωστό, η χιονοστιβάδα παρέσυρε τους δύο ορειβάτες περίπου στις 15:00 και.. αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους. 
Σημειώνεται πως oι δύο νεκροί ορειβάτες είναι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.
Οι δυο γιατροί βρίσκονταν με ακόμη ένα άτομο στην περιοχή Ξερολάκι, στον Όλυμπο. Σύμφωνα με πληροφορίες ηταν μαζί με άλλη ομάδα ορειβατών-σκιέρ αλλά είχαν χωριστεί σε ομάδες των τριών ατόμων.
Ο τρίτος της παρέας των γιατρών μόλις χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα κατάφερε να βγει από το χιόνι και ειδοποίησε διασώστες και τις Αρχές ενημερώνοντας πως οι δυο φίλοι του αγνοούνται. Μετά από έρευνες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ΕΜΑΚ, το πλήρωμα ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα εντόπισε τους δυο άνδρες χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι δυο γιατροί μεταφέρθηκαν στον Κοκκινοπηλό και από εκεί στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ο οποίος αναφέρει τα εξής:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».