ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Η ΝΔ ανταποδίδει τη χάρη στους σχολάρχες χορηγούς της

«Με το νέο νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, η κυβέρνηση ανταποδίδει τη στήριξη στους σχολάρχες χορηγούς της» λέει στο tvxs o Μιχάλης Κουρουτός, πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος).
«Το κάνει μάλιστα με ένα ακραίο και εκδικητικό εναντίον των εκπαιδευτικών σχέδιο νόμου που διαλύει εντελώς τις εργασιακές..
τους σχέσεις και καθιστά τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου αδύνατη. Θέλουν να μετατρέψουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φιμωμένους, να εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες, τα καλοκαίρια, χωρίς φυσικά να πληρώνονται. Θα μπούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους» λέει στο tvxs o Μιχάλης Κουρουτός.
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, περιγράφει πως η συνεξάρτηση της ΝΔ με τους ιδιοκτήτες κάποιων σχολείων, δεν είναι νέα ιστορία και υπογραμμίζει ότι με το νέο νομοσχέδιο αποσύρεται η ουσιαστική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία, γεγονός που θα οδηγήσει στη μετατροπή τους σε ένα μηχανισμό παραγωγής «άριστων» τίτλων, ενώ «...θα βλάψει την ισονομία ανάμεσα στους μαθητές των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων που λειτουργούν νόμιμα και στους μαθητές των σχολείων - σούπερ μάρκετ που οραματίζονται οι χορηγοί - σχολάρχες και η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως».
- διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ