ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Η «παρέμβαση» και η επίθεση

Αρκούσε μια μικρή λέξη, η λέξη «παρέμβαση» στην είδηση που ανεβάσαμε την Πέμπτη βράδυ στην efsyn.gr για την επιδρομή του «Ρουβίκωνα» στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το σπίτι του Αρη Πορτοσάλτε, για να ξεκινήσει ένας πόλεμος εναντίον της «Εφ.Συν.».
Οχι ότι φοβόμαστε, βέβαια. «Οι δημοσιογράφοι που αποκαλούν τους τραμπουκισμούς των ταγμάτων εφόδου “παρεμβάσεις” δεν είναι κακοί δημοσιογράφοι. Είναι καλοί συνεργάτες των τραμπούκων των ταγμάτων εφόδου», έγραψε ο Μάνος Βουλαρίνος (ΣΚΑΪ) στο Twitter. Την ίδια λέξη, ωστόσο, «παρέμβαση», χρησιμοποίησε και το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, οπότε είναι και αυτοί «συνεργάτες των τραμπούκων» να υποθέσουμε.
«Δικαιολογεί ουσιαστικά η Εφημερίδα των Συντακτών τη δράση του Ρουβίκωνα», είπε ο δημοσιογράφος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην εκπομπή του στα «Παραπολιτικά 90.1», χαρακτηρίζοντας τους αναγνώστες της εφημερίδας, εσάς δηλαδή, ως «5-15 ούγκανους θερμοκέφαλους που πάνε και τη διαβάζουν».
«Από προχθές, οπότε σημειώθηκε η “επιδρομή” της ομάδας “Ρουβίκωνας” στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε, η εφημερίδα μας έχει γίνει στόχος μιας χυδαίας επίθεσης που εκπορεύεται κυρίως μέσω εκπομπών του ΣΚΑΪ, αλλά και του πρώην συνεργάτη του και νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου», γράφαμε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου. Και λέγαμε για όλους εκείνους που χαρακτηρίζουν την «Εφημερίδα των Συντακτών» «εφημερίδα των συκοφαντών και των τρομοκρατών» και την επικρίνουν ότι «υποθάλπει τα τάγματα εφόδου» ή ότι «καλλιεργεί το υπόβαθρο των επιθέσεων» (Κ. Μπογδάνος).
Επακόλουθο είναι μετά την αντίδρασή μας να ξεσηκωθεί πολύς κόσμος. Πάμπολλοι αναγνώστες μας τηλεφώνησαν ή έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ανοίκεια επιχείρηση λάσπης και συκοφαντίας» και σημείωνε: «Στόχος τέτοιων κινήσεων είναι η χειραγώγηση του Τύπου και η διαμόρφωση ενός πλήρως ελεγχόμενου τοπίου στα ΜΜΕ της χώρας. Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκης, οφείλει να πάψει να σιωπά και επιτέλους να πάρει θέση: Είναι σύμφωνος με αυτές τις πρακτικές απαξίωσης της ελευθεροτυπίας και εντέλει της ίδιας της δημοκρατίας;».

Θέση για το θέμα υπέρ της Eφημερίδας των Συντακτών πήραν μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης. «Γνωστή και δοκιμασμένη η τακτική “πες πες, κάτι θα μείνει”. Γι’ αυτό, ξεκάθαρες απαντήσεις ΤΩΡΑ! Ο πρωθυπουργός, οι εισαγγελείς, η ΕΣΗΕΑ, το ΕΣΡ, ακούνε;» έγραψε στο Twitter και η Αννέτα Καββαδία, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Β’ Αθήνας.

«Η χυδαία επίθεση του ΣΚΑΪ και του πρώην συνεργάτη του και βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών δείχνει το μίσος και τον φόβο της άκρας δεξιάς και της συστημικής δημοσιογραφίας ενάντια σε κάθε φωνή που αμφισβητεί την ιδεολογική τους ηγεμονία», έγραψε ο Κώστας Δουζίνας. «Παρότι οι δεξιοί και νεο-συντηρητικοί δημοσιογράφοι ελέγχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, φαίνεται ότι δεν ανέχονται οποιονδήποτε διαφωνεί. Αλλά και οποιονδήποτε έχει μια τεκμηριωμένη, καλογραμμένη και γεμάτη φαντασία πένα». Ολο το άρθρο του μπορείτε να το βρείτε στην efsyn.gr.

Ενδεικτικά και κάποια από τα σχόλια των αναγνωστών μας:
  • «Η παλιά γνωστή συνταγή της Δεξιάς. Τίποτα δεν άλλαξε από την εποχή του Γκοτζαμάνη...».
  • «Εφτασαν στο σημείο να θέλουν ακόμα και αυτό το 1% των μέσων πληροφόρησης, που δεν τους υπηρετούν, να το κλείσουν. Τραγικοί».
  • «Τιμή σας, να σας συκοφαντούν οι συκοφάντες! Προφανώς είναι οι αλήθειες που λέτε που πονάνε, και ψάχνουν για προσχήματα να σας φιμώσουν!».
  • «Οτιδήποτε διαφορετικό του “συστήματος” είναι τρομοκρατία. Τιμή σας».
Δημήτρης Κανελλόπουλος / efsyn