ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Μαζικό συλλαλητήριο των μαθητών...

...κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την Παιδεία

Στους δρόμους της Αθήνας κατέβηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την εξίσωση των κολεγίων με τα δημόσια ΑΕΙ.
Σε ένα μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» οι μαθητές,..
μεταξύ άλλων, ζητούν «την αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία στο ύψος των αναγκών τους», την κάλυψη «των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό», αντιδρώντας και στις εξαγγελίες για την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στο λύκειο, τη μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τη θέσπιση της κατώτατης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.
«Ζητάμε άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι σοβαρές ελλείψεις (όπως θέρμανση) στα σχολεία μας. Επιπλέον, καταδικάζουμε τον νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων, που κάνει τα πτυχία των πανεπιστημίων ένα ακόμα χαρτί, ένα ακόμα προσόν στην προσπάθεια και στο όνειρό μας να σπουδάσουμε αυτό που μας αρέσει και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι μαθητές στο κάλεσμά τους.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας, κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, ομάδα αγνώστων προκάλεσε μικροφθορές σε στάσεις λεωφορείων.