ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Μια ΜιΚιό καθότανε στον ήλιο και λιαζότανε

ΜΚΟ: μια ακόμη ευκαιρία για στερεότυπα και κομματικά φαγώματα

Παλικαροπούλες και παλικάρια στη Βουλή πάλι βρήκαν μια αφορμή για να χωριστούν και τελικά να μην κάνουν καλό στην πατρίδα για την οποία ορκίστηκαν ότι θα «δουλεύουν» μετά την εκλογή τους.
Το προσφυγικό ή μεταναστευτικό ή και τα δύο μαζί, για να παραμένουμε πολιτικώς ορθοί, μόνο για.. πολιτικάντικες κόντρες δεν προσφέρεται!
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.
Στις πλάτες των δύσμοιρων, που είτε τους πεις πρόσφυγες είτε τους πεις μετανάστες, παίζονται πολιτικές καριέρες χρόνια τώρα και στα μέρη μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Και αίφνης βρήκαν τον «εχθρό». Στην συγκεκριμένη συγκυρία «εχθρός» είναι οι ΜΚΟ, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Η ΝΔ τις θεωρεί ύποπτες και λέει θα τις καταγράψει, θα καταγράψει και τα μέλη τους ώστε να υπάρχει έλεγχος και φέρνει και ψηφίζει την σχετική τροπολογία στη Βουλή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας παρών, είπε ότι υπήρχε ένα μητρώο, και για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στα νησιά και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας … μηδέν εις το πηλίκον!
Αλλά γιατί να μην έχουμε μητρώο ΜΚΟ και των μελών τους;
Τι έγινε το μητρώο που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε φτιάξει στο ΥΠΕΞ;

Μου κάνει εντύπωση πόσο εύκολα οι κομματικές εμμονές σε συνδυασμό με τα στερεότυπα, που και μέσω ΜΜΕ αντριεύουν και μεγεθύνονται , δε μας αφήνουν να δούμε το αυτονόητο.
Επί μνημονίων μάθαμε ότι το κράτος δεν ξέρει πόσους υπαλλήλους πληρώνει κάθε μήνα και να με συγχωρείτε αλλά αυτό ήταν ασυγχώρητο.
Επί προσφυγικής κρίσης μαλώνουν οι δύο μεγάλοι «παίκτες» του κοινοβουλίου για το αν πρέπει να ξέρουμε ποιοι και πόσοι βοηθάνε πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές που υπάρχουν.
Ναι οι ΜΚΟ χρηματοδοτούνται για τη δουλειά που κάνουν. Ακόμη κι αν τα φράγκα έρχονται από τας ευρώπας, τελικά δικά μας λεφτά είναι κι αυτά και καλό είναι να ξέρουμε πόσα πάνε, πού πάνε και αν πιάνουν τόπο.
Άρα γιατί να μην έχουμε και μάλιστα δημόσιο μητρώο να ξέρουμε ποιος κάνει τι, με πόσα χρήματα και τι αποτελέσματα.
Εγώ αν ήμουν ΜΚΟ θα ήθελα όλοι να ξέρουν ποιος είμαι τι κάνω, πού βρίσκω τους πόρους και τι αποτελέσματα φέρνω.
Δεν μπορώ την συλλήβδην αποδοχή και την συλλήβδην καταδίκη ενός θεσμού επειδή κάποιος απλώς ψήφισε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι μας πλέον οφείλουμε να γνωρίζουμε.
Και ξέρεις και κάτι, είναι και θέμα ευθυνών. Να ξέρουμε ποιος έχει την ευθύνη για κάτι. Να πούμε μπράβο ή να ζητήσουμε τις ευθύνες του όταν δεν κάνει καλά αυτό για το οποίο έχει οριστεί να κάνει!
Η διαφάνεια, και οι ευθύνες δεν μπορεί να είναι αλά καρτ ούτε έχουν κομματική ταυτότητα.

Γιάννης Καφάτος / viewtag