ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Eπιστολή Καρούτζου - Σταθάτου για τον ΕΔΟΕΑΠ

Eπιστολή έστειλαν προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ -με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη του ΔΣ- το μέλος ΔΣ και πρώην πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος και Άντζυ Σταθάτου. Η επιστολή εστάλη και στους zoornalistas προκειμένου, όπως αναφέρουν οι συντάκτες της, «να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ για τα τεκταινόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ».
Ακολουθεί το κείμενο..
της επιστολής των Καρούτζου- Σταθάτου:
"Κύριε Πρόεδρε,
Αναρωτιόμαστε ειλικρινά,  αν όλα που πράττετε σχετικά με τη σύνταξη και τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων και τη συνεπακόλουθη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης, εντάσσονται σε ένα σχέδιο που υπηρετείτε προκειμένου να βάλετε λουκέτο στον Οργανισμό ή αν αποτελεί προϊόν απολύτου ανικανότητας. Την περασμένη Παρασκευή μας αποστείλατε μια εισήγηση να αποφασίσουμε δια περιφοράς την αποδοχή παραίτησης των ορκωτών ελεγκτών της Mazars από τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2018.

Όπως γνωρίζετε η εισήγησή σας δεν εγκρίθηκε. Σήμερα ανακαλύψατε ότι η παραίτηση των ορκωτών δεν είναι μια απλή διαδικασία που πιθανόν να είχατε στο μυαλό σας και ξαναστείλατε εκ νέου εισήγηση για απόφαση δια περιφοράς, αναφέροντας αυτό που πραγματικά ισχύει, ότι για να έχει ισχύ η παραίτηση ορκωτού απαιτείται η έγκριση του ΔΣ της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και η παραίτηση ισχύει από την ημέρα της έγκρισης

Για την ορθή ενημέρωση του ΔΣ οφείλατε να γνωρίζετε και να ενημερώσετε ότι,  για να εγκριθεί από το ΔΣ της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης θα πρέπει προηγουμένως το αίτημα να ελεγχθεί από το Συμβούλιο Ποιοτικού Ελέγχου, το οποίο με τη σειρά του να εισηγηθεί στο ΔΣ της ΕΛΤΕ την αποδοχή ή όχι της αίτησης παραίτησης που υπέβαλε η Mazars.

Σας επισημαίνουμε ότι στο τελευταίο ΔΣ θέσαμε το ερώτημα και σε εσάς και στους ορκωτούς αν υπάρχει ασυμβίβαστο από το γεγονός ότι στη Mazars έχει ανατεθεί ο τακτικός έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων και ταυτόχρονα η διαδικασία σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων και διάσπασης των κλάδων και λάβαμε αρνητική απάντηση.
Το γεγονός συνιστά αν δεν το καταλαβαίνετε παραπλάνηση του ΔΣ.

Σας υπενθυμίζουμε δε ότι ενώ είχε ανατεθεί από το ΔΣ, ο έλεγχος των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων στην εταιρία Mazars , συντάξατε και εγκρίνατε κατά πλειοψηφία στον ΔΣ ισολογισμό 13 μηνών παρά τις ενστάσεις μας για τη νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης.


Κύριε Πρόεδρε

Στο τελευταίο ΔΣ δεσμευτήκατε προσωπικά ότι την περασμένη Παρασκευή θα είχαμε στα χέρια μας την αναλογιστική μελέτη πράγμα που δεν έγινε.
 Και αναρωτιόμαστε με τους χειρισμούς σας αν κοροϊδεύετε συνειδητά τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και αν θα ολοκληρωθεί η αναλογιστική πριν από τη μεγάλη μάχη του ΣτΕ μετά την προσφυγή των εργοδοτών κατά του πόρου του 2% επί του κύκλου εργασιών των ΜΜΕ.

Κύριε Πρόεδρε,


Όπως γνωρίζετε σας είχαμε προειδοποιήσει από το περασμένο καλοκαίρι εγγράφως αλλά και εντός των συνεδριάσεων του ΔΣ, για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε ο Οργανισμός να μην είναι έκθετος έναντι των εργοδοτών αλλά και έναντι του νόμου. Και όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε αλλά γίναμε δέκτες λοιδωριών και προσωπικών επιθέσεων.

Καλή τη πίστη ωστόσο, συναινέσαμε σε κάθε προσπάθεια που έγινε ώστε να ολοκληρωθεί η αναλογιστική. Γνωρίζετε εν τούτοις πολύ καλά, ότι δεν συναινέσαμε ούτε στην έγκριση ισολογισμού 13 μηνών , ούτε στις παροδοχές για τη σύνταξη αυτού δεδομένου ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τους νόμους και το καταστατικό.

Δυστυχώς με τις ενέργειές σας πλέον δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι δεν λειτουργείτε ως Δούρειος Ίππος των εργοδοτών και της κυβέρνησης που δια του υφυπουργού Εργασίας κ. Τάσου Πετρόπουλου, έβαλε την πρώτη ταφόπλακα στο ΕΔΟΕΑΠ το περασμένο καλοκαίρι νομοθετώντας την υποχρεωτική χρήση του 2% μόνο για τον κλάδο υγείας και υπονομεύοντας τους κλάδους επικούρησης και εφάπαξ.

Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή (αν και αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει χρόνος) και παρ ότι η εμπιστοσύνη μας έχει απολύτως κλονιστεί να αλλάξετε ρότα και να σώσουμε ότι σώζεται. Σε αντίθετη περίπτωση θα είστε απολύτως υπεύθυνος εσείς και οι εταίροι σας στο ΔΣ για τα δεινά που θα επέλθουν στον κλάδο.

Συναδελφικά

Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
"
Άντζυ Σταθάτου
Μέλος ΔΣ και πρώην ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
"