ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019

14 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη

Στο Παλιοζωγλόπι, Καρδίτσας έγινε από τις Οργανώσεις Καρδίτσας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το πολιτικό μνημόσυνο για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη. Στον 'Αη Λια, στο "λημέρι της αιωνιότητας", οι παρόντες υπογράμμισαν πως «η σπορά που έσπειραν οι ζευγάδες όχι μόνο μένει αλλά φουντώνει, μεγαλώνει, καρπίζει».
Ο Χαρίλαος Φλωράκης στο..
Παλιοζωγλόπι του Ιτάμου (λίγο πιο πάνω από τη σημερινή Ραχούλα) στ' Αγραφα είδε το πρώτο φως της μέρας στις 20 Ιούλη 1914. Ήταν το τέταρτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Σε ηλικία 15 χρονών οργανώνεται στην ΟΚΝΕ και αποκτά την πρώτη του επαφή με το Μαρξισμό-Λενινισμό. Το 1932, τελειώνοντας το Γυμνάσιο, κατεβαίνει στην Αθήνα και εργάζεται ως τηλεγραφητής, όπου πρωτοστατεί στη συνδικαλιστική, ταξική πάλη. Το 1941 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Από τότε ως και την τελευταία στιγμή της ζωής του, ήταν στην πρώτη γραμμή σε κάθε λαϊκό αγώνα, σε κάθε μάχη που έδωσε το Κόμμα.