ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Σταυρός, αλλά αγκυλωτός

Μπορεί να σταυροκοπιούνται με κάθε ευκαιρία. Μπορεί να επιδεικνύουν την παρουσία τους σε κάθε είδους θρησκευτικές τελετές, αλλά με τα Χριστούγεννα εξακολουθούν να έχουν σοβαρό πρόβλημα τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης.
Ακόμα και τώρα που έχει πάψει να είναι μια μικροσκοπική ομάδα κρούσης, η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να απαλλαγεί από το παγανιστικό παρελθόν της και τις τελετές της «αρίας φυλής» που επιμένει να..
οργανώνει στο εσωτερικό της.
Στα γραφεία της οργάνωσης επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες «ενημερωτικά μαθήματα», στα οποία ερμηνεύεται η εορτή των Χριστουγέννων ως απλή αναβίωση των αρχαιοελληνικών εθίμων. Ο Χριστός ταυτίζεται με τον Ηλιο ή τον Απόλλωνα, ενώ και τα Χριστούγεννα μετονομάζονται «Ηλιούγεννα».
Ο πυρήνας της «διδασκαλίας» αυτής προέρχεται βέβαια από τις αποκρυφιστικές δοξασίες του μεσοπολεμικού ναζισμού και επικεντρώνεται στη λατρεία του «χειμερινού ηλιοστασίου», το οποίο συμπίπτει χρονικά με τη γιορτή της χριστιανοσύνης.
Τη νύχτα αυτή του Δεκεμβρίου επιλέγει εξάλλου η οργάνωση για τις «τελετές μύησης» των μελών της, σε ερημικά μέρη, κάτω από τη σημαία με τη σβάστικα.
Η δυσκολία των ναζιστών να προσποιηθούν με πιο πειστικό τρόπο τους αγνούς και άδολους χριστιανούς οφείλεται κυρίως στην απροθυμία τους να συμβιβαστούν με την εβραϊκή καταγωγή του Χριστού.
Οπως συμβαίνει με ένα ευρύτερο ακροδεξιό ρεύμα, ο πρώτος τρόπος να συμβιβαστούν με τον χριστιανισμό οι φανατικοί αντισημίτες είναι να διαγράψουν αυτή την καταγωγή και να ισχυριστούν ότι ο Ιησούς υπήρξε «Αριος», και μάλιστα ελληνικής καταγωγής.
Στην ίδια κατεύθυνση έχουν συμβάλει πολλοί «διανοητές» του ακροδεξιού χώρου, από τον Γ. Γεωργαλά έως τον Κυρ. Βελόπουλο. Ομως η οργάνωση του αρχηγού Μιχαλολιάκου δεν αρκείται σε αυτά.
Σκοπός της είναι να τιμήσει τη γέννηση ως «Χριστού» και «Σωτήρα» κάποιου άλλου προσώπου. Ούτε του Ηλιου, ούτε του Απόλλωνα. Σκοπός της είναι να τιμήσει τη γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ, τον οποίο στον ιστότοπό της παρουσιάζει ως «Αγιο Χίτλερ».
Αυτή η επιδίωξή της μάλιστα φτάνει στο σημείο να προτείνει αλλαγή του ημερολογίου, έτσι ώστε να ξεκινά από τις 20 Απριλίου 1889, τη μέρα που γεννήθηκε ο Γερμανός Φίρερ. Ετσι ο φανατισμός των ναζιστών καταλήγει στην αυτογελοιοποίησή τους.

Eφημερίδα των Συντακτών / Αποψη