ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Εξι βραβεία για την εφημερίδα Έθνος

Αριστεία απέσπασε και η εφημερίδα Φιλελεύθερος 

Εξαιρετική η παρουσία στα EUROPEAN NEWSPAPER AWARDS και φέτος με εξι αριστεία για την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Τα τέσσερα αριστεία στην κατηγορία INFOGRAPHICS και τα υπόλοιπα 2 για τον σχεδιασμό της πρώτης σελίδας. Τα 4 Infographics αναλυτικά είναι:
1) BITCOIN,
2) Αθλητικό για το ντέρμπυ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ,..
3) Οικονομικό από το ένθετο ΗΜΕΡΗΣΙΑ για το επιχειρείν και
4) ένα εμβληματικό δισέλιδο για την ιστορία των ΟΣΚΑΡ σε είδικό ένθετο της εφημερίδας.
Το τμήμα των infographics του ΕΘΝΟΥΣ, η ελληνική dream team των γραφημάτων (Πάνος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κατσιγιάννη) έχει αποσπάσει τα περισσότερα βραβεία στην κατηγορία του συγκεκριμένου θεσμού κατέχοντας την πρώτη θέση. Μάλιστα ο εμπνευστής και διοργανωτής του θεσμού των EUROPEAN NEWSPAPER AWARDS σε ένα κείμενο του στην ετήσια έκδοση για τον αυστριακό Τύπο αναφέρει πως η Πορτογαλία με την εφημερίδα EXPRESSO και η Ελλάδα με το ΕΘΝΟΣ είναι οι 2 χώρες που χρησιμοποιούν με πειθαρχεία Infographics σε σαλόνια των εφημερίδων τους.
Τα 2 αριστεία για τις πρώτες σελίδες του ΕΘΝΟΥΣ ξεχώρισαν οι Αυστριακοί, το πρώτο με ολοσέλιδη φωτογραφία από τις φωτιές του καλοκαιριού στην Αττική και το δεύτερο με εικονογράφιση για τα κρούσματα του ιου του Δυτικού Νείλου.
Το ΕΘΝΟΣ τον τελευταίο καιρό έχει πειραματιστεί σε μια διαφορετική προσέγγιση της πρώτης σελίδας και είναι άξιο επαίνου πως αυτή η οπτική διακρίθηκε σε έναν από τους σημαντικούς διαγωνισμούς που γίνονται για τις καλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης. Την πρώτη σελίδα επιμελείται ο αρχισυντάκτης της έκδοσης Σπύρος Αλεξίου.
Να θυμίσουμε πως τον 20ο διαγωνισμό EUROPEAN NEWSPAPER AWARDS συμμετείχαν 182 εφημερίδες από 25 χώρες της Ευρώπης.
Από την Ελλάδα αριστεία απέσπασε και η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Η απονομή θα γίνει την Ανοιξη του 2019 στο δημαρχείο της Βιέννης.