ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ο Γεωργουσόπουλος «αδειάζει» την Ακρίτα

«Ο Σεφερλής είναι ο τελευταίος των μεγάλων»! 
- Tι απαντάει η δημοσιογράφος

Eίναι γνωστό ότι ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος είναι θαυμαστής του Μάρκου Σεφερλή. Ετσι δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση υπέρ του ηθοποιού στη γνωστή διαμάχη του με την Έλενα Ακρίτα.
«Είναι ο τελευταίος των μεγάλων» δηλώνει στην Espresso ο Κ. Γεωργουσόπουλος προσθέτοντας:..
«Εγώ την άποψή μου για τον Μάρκο την έχω πει και την υποστηρίζω ακράδαντα και σήμερα: τον θεωρώ πολυ μεγάλο κωμικό, πολύ σπουδαίο κειμενογράφο, σπουδαίο λογοπλάστη».
Μιλώντας στη συνέχεια για όσα υποστηρίζει η Έλενα Ακρίτα ο κριτικός θεάτρου λέει χαρακτηριστικά: «Να απαντήσω τι λέει η κυρία Ακρίτα; Όχι! Δεν τον έχει δει, όπως και κανένας από αυτούς που τον κρίνουν, σας πληροφορώ. Δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο».
Ερωτηθείς για την άποψή του σχετικά με το αν συμφωνεί με τη φράση «ήθος του trash» ο Κώστας Γεωργουσόπουλος απαντά: «Σε καμία περίπτωση το ήθος αυτού του ανθρώπου δεν είναι τέτοιο. Απλά, ξαναλέω, δεν τον έχουν δει τον Μάρκο και γράφουν. Εν κατακλείδι, νομίζω πως δεν ξέρουν τι είναι trash και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν τον έχουν δει στο θέατρο. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτά τα θέματα. Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν».
Σύμφωνα με τον Κ. Γωργουσόπουλο το κείμενο της Έλενας Ακρίτα ήταν δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι κριτική. «Όλο αυτό δεν είναι κριτική. Μην μπερδεύουμε την κριτική με οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο. Η κριτική έχει άλλο ύφος και είναι εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος».

Τι απαντάει η Ελενα Ακρίτα:
"Το τελευταίο σχόλιό μου για την υπόθεση Σεφερλή και τέρμα ως εδώ. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είναι 60 χρόνια δημοσιογράφος και κριτικός. Εγώ είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος και χρονογράφος. Επιμένω στην άποψή μου ότι τον 21ο αιώνα, ο χλευασμός των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μόνο σάτιρα δεν είναι. Από το κείμενο μου δεν αλλάζω ούτε σημείο στίξεως. Αυτό και τέλος, δεν θα επανέλθω. Γύρω μας συμβαίνουν κοσμογονικά γεγονότα στην Ελλάδα, στην Γαλλία, σε όλο τον κόσμο, το παράκανα(με) νομίζω. Ευχαριστώ για την υπομονή σας."