ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

«Έφυγε» ο μαέστρος Αντώνης Κοντογεωργίου

Η οικογένεια της ΕΡΤ θρηνεί την απώλεια του μαέστρου Αντώνη Κοντογεωργίου, ο οποίος τίμησε επί σειρά ετών τη δημόσια ραδιοτηλεόραση με το έργο και το ήθος του. Το 1977 με πρόσκληση του τότε Διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ, Μάνου Χατζιδάκι, ο εκλιπών οργάνωσε για πρώτη φορά Χορωδία στην ΕΡΤ,.. τη Χορωδία του Τρίτου Προγράμματος, που μετονομάστηκε σε Χορωδία της ΕΡΤ, της οποίας ήταν ο μόνιμος διευθυντής της για 32 χρόνια.  Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.
****
Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μετά το δημοψήφισμα, οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και το θέμα των συντάξεων θα βρεθούν στο επίκεντρο της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ στην ΕΡΤ
Απόψε στις 10 το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανοίγει τα χαρτιά του στον Σεραφείμ Κοτρώτσο στην πρώτη του συνέντευξη μετά το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα. Μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ να προωθήσει την αλλαγή στο Σύνταγμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας; Πόσο πιθανές είναι οι εκλογές στα Σκόπια; Πως αποτιμούν τις εξελίξεις οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες , η Ουάσιγκτον αλλά και η Μόσχα.
****
Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 22:00 στην «Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.  Η αποτίμηση του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το προσκήνιο και το παρασκήνιο της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, το ζήτημα των συντάξεων αλλά και το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ερωτήσεις θα απευθύνουν οι δημοσιογράφοι Μαριάννα Πυργιώτη, Φώφη Γιωτάκη και Νίκος Ελευθερόγλου.
****
Η 1η Οκτωβρίου 1960 έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται στην Κύπρο ως ημέρα ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου μετά τον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες, την περίοδο 1955-1959, και ως αποτέλεσμα των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου του 1959. Ωστόσο, η ημερομηνία κατά την οποία τέθηκαν σε ισχύ οι συμφωνίες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η 16η Αυγούστου του 1960. Το Αρχείο της ΕΡΤ με αφορμή την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr και στη διεύθυνση ert.gr/arxeio την εκπομπή «Ριμέικ: 40 χρόνια ανεξαρτησίας-Κύπρος».
****