ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Νέο αφεντικό στο Protagon;

Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας στη γνωστή ιστοσελίδα Protagon.
Αυτό γράφει το Secret των Παραπολιτικών για το protagon του πρώην στελέχους του ΔΟΛ Χρήστου Μεμή, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, εχει γίνει ο οικονομικός έλεγχος και απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της..
διαδικασίας και την ανακοίνωση του νέου ιδιοκτήτη. Οπως αναφέρουν πηγές από τη διοικητική ομαδα της ιστοσελίδας, η κατεύθυνση και η γραμμή που έχει σήμερα το protagon δεν θα μεταβληθούν και η σελίδα θα εμπλουτισθεί με περισσότερο πολιτικό ρεπορτάζ».
Τον τελευταίο χρόνο υπήρξε αξιόλογη προσπάθεια ενδυνάμωσης του protagon από τον Χρήστο Μεμή, ο οποίος είχε πάρει το site από τον Σταύρο Θεοδωράκη πριν από περίπου τρία χρόνια.
Ο Θεσσαλονικιός Χρ. Μεμής, πάντα ανήσυχος και με τρέλα για τη δημοσιογραφία (έντυπη
και ηλεκτρονική), αμέσως μετά την αποχώρησή του από τον Οργανισμό το 2014 και τη συνταξιοδότησή του, είχε ξεκινήσει τις επαφές αναζητώντας τρόπους και Μέσα να διοχετεύσει την ενεργητικότητά του.
«Εχει πολλά να δώσει ακόμη ο Χρήστος αν και τώρα δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με εφημεριδα - παρόλο που το γνωρίζει καλά το "άθλημα"» έλεγε χαρακτηριστικά τότε ένας από τους στενούς συνεργάτες του στον ΔΟΛ, σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι σε καφέ του Κολωνακίου.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό, το Protagon είναι ένα πολυμετοχικό σχήμα και μετα την ενασχόληση του Στ. Θεοδωράκη με την πολιτική, τελεί υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς από την άνοιξη του 2015.
Βασικός του μέτοχος είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Μεμής, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Από το παλαιό σχήμα, μέτοχοι παραμένουν οι (με αλφαβητική σειρά): Σοφία Βιδάλη, Ρέα Βιτάλη, Κώστας Γιαννακίδης, Λένα Διβάνη, Δημήτρης Καμπουράκης, Γιώργος Νικολόπουλος, Ανδρέας Πετρουλάκης και Τάσος Τέλλογλου. Ισως η παραπάνω σύνθεση να έχει αλλάξει αλλά βασικός μέτοχος παραμένει ο Χρ. Μεμής που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.