ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

GDPR: Μπλόκο στην πρόσβαση σε αμερικανικές ιστοσελίδες

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις αμερικανικών εφημερίδων, μεταξύ των οποίων αυτή των Los Angeles Times, δεν ήταν επισκέψιμες από χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης, αμέσως μετά την εφαρμογή του νέου κανονισμού προστασίας δεδομένων GDPR.
«Δυστυχώς ο ιστότοπός μας δεν είναι τώρα διαθέσιμος στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» αναφερόταν στους ιστοτόπους των Los Angeles Times, Chicago Tribune, Baltimore Sun και Orlando Sentinel.
Στην ανακοίνωση αναφερόταν.. επίσης ότι οι εφημερίδες αυτές του ομίλου Tronc δεσμεύονται να ερευνήσουν τις επιλογές, που έχουν για να είναι παρούσες στην αγορά της ΕΕ, όπως και «τεχνικές λύσεις για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς».
Οι επιχειρήσεις θα είναι αντιμέτωπες με κυρώσεις οι οποίες μπορεί να ανέλθουν σε έως και 20 εκατομμύρια ευρώ ή στο 4% του συνολικού ετήσιου τζίρου τους, αν παραβιάσουν τους κανονισμούς αυτούς, που υιοθετήθηκε μεν το 2016, αλλά σήμερα τέθηκαν σε εφαρμογή έπειτα από περιθώριο δύο ετών που δόθηκε στις Αρχές και τις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να προετοιμαστούν.