ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Διαχρονικό αλαλούμ με τη θέση της ΝΔ στο Μακεδονικό

Τι είπε ο Γ. Χριστοφορίδης στο Kontra Channel (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο νέο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel με τον Γιώργο Μελιγγώνη εμφανίζεται ο Γιώργος Χριστοφορίδης με καθημερινό πολιτικό σχόλιο. Το χθεσινό σχόλιο του δημοσιογράφου και τέως συμβούλου του υπουργού Ν. Παππά, αφορούσε το Μακεδονικό, οπου ο Γ. Χριστοφορίδης ανέδειξε..
το διαχρονικό αλαλούμ με τη θέση της ΝΔ στο Μακεδονικό
παρουσιάζοντας δυο βιντεο: ένα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτακη να λέει οτι η διπλή ονομασία ηταν τεράστια επιτυχία και ενα με τη Ντόρα Μπακογιάννη να λεει οτι ήταν έγκλημα!
Χαρακτηριστικά ο Γ. Χριστοφορίδης ανέφερε:
«Ως Θεσσαλονικιός μπορώ να θυμάμαι πολύ καλά πότε η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα να απαιτεί η ονομασία της γειτονικής μας χώρας να μην περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Το 1993. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε «προδότη» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που «πούλησε» το όνομα. Τότε, βέβαια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρουσίαζε τη λύση της διπλής ονομασίας ως τεράστια επιτυχία. Και πού καταλήξαμε; Ολος ο πλανήτης να μιλά για «Μακεδονία». Νέτα-σκέτα. Ήταν μια εγκληματική κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν το λέω εγώ, το λέει η ίδια του η κόρη, η Ντόρα Μπακογιάννη.
Αρα: ο μπαμπάς έλεγε «τεράστια επιτυχία» η διπλή ονομασία. Η κόρη λέει «έγκλημα». Ο αδελφός της τι λέει; Απολύτως τίποτα. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη ενός εθνικού θέματος. Παίζει κρυφτούλι και αρνείται να ομολογήσει ότι η εκπεφρασμένη θέση της είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, με τη χρήση της λέξης Μακεδονία. Για να κερδίσει ψηφαλάκια.
Δια ταύτα; Επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η Ελλάδα δέχθηκε δύο ονομασίες για τα Σκόπια (άλλη έξω, άλλη μέσα). Και οι δύο είχαν τη λέξη Μακεδονία νέτη-σκέτη. (Γιατί το «πρώην» πάει στο «Γιουγκοσλαβική», όχι στο «Μακεδονία» - αυτό το καταλαβαίνει και μαθητής της β’ δημοτικού). Σήμερα, δυστυχώς, ο πήχης δεν είναι μια ονομασία χωρίς τη λέξη «Μακεδονία». Αυτό το έχασε ο Μητσοτάκης. Σήμερα, ο πήχης είναι κάτι καλύτερο από το πΓΔΜ».

δείτε το βίντεο: