ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

«Εμείς θα σκεφτόμαστε το καλό της Ιταλίας»

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο με τον Τζουζέπε Κόντε
O Τζουζέπε Κόντε, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας. Ο Κόντε ο οποίος διατηρεί και νομικό γραφείο στη Ρώμη, είναι και δικηγόρος του αρχηγού του Κινήματος 5 Αστέρια Λουίτζι Ντι Μάιο. Οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι ο άνθρωπος πίσω από την πρόταση του Κινήματος 5 Αστέρια να καταργηθούν πάνω από «400 άχρηστοι νόμοι» για να μειωθεί η γραφειοκρατία και.. να φύγει ένα βάρος από την οικονομία.
Επειτα από τις δύο ξεχωριστές απογευματινές συναντήσεις, τη Δευτέρα, του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα με τον γραμματέα της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι και νωρίτερα με τον αρχηγό του Κινήματος 5 Αστέρια Λουίτζι Ντι Μάιο δρομολογείται ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ του Κινήματος 5 Αστέρια και της Λέγκας του Βορρά.

«Παίζετε με τη φωτιά, γιατί η Ιταλία είναι υπερχρεωμένη» – αυτή ήταν η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, δήλωση που έγινε τη Δευτέρα προς τα γερμανικά Μέσα αναφορικά με τις πολιτικές-κυβερνητικές εξελίξεις στην Ιταλία και την αναπαράγει το ιταλικό πρακτορείο ΑΝSA. Ο Βέμπερ εκτιμά ότι μπορεί να προκληθεί «νέα κρίση του ευρώ».

O γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, από πλευράς του σχολίασε ότι η νέα κυβέρνηση «θα βάλει στο επίκεντρο της δράσης της την εργασία, την ασφάλεια και τη μείωση της φορολογίας». Και, απαντώντας κατά κάποιον τρόπο στις βολές των ευρωπαϊκών κύκλων, ο Σαλβίνι είπε ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται» – αλλά ακούστηκε σαν να έλεγε το αντίθετο.
«Εστω και αν η χώρα σεβαστεί όσο γίνεται περισσότερο τις σχετικές δεσμεύσεις (Ευρωζώνη και ΕΕ), η ιταλική οικονομική πολιτική θα αλλάξει, με κύριο στόχο την ανάπτυξη. Θα είναι μια κυβέρνηση ελπίδας, μια κυβέρνηση του μέλλοντος, αλλά όχι υποχωρητική» είπε ο Σαλβίνι.
Και ειδικά για τον Βέμπερ «τουίταρε»: «Μετά τις γαλλικές, σήμερα ήταν η σειρά των γερμανικών απειλών. Ας τον αφήσουμε να σκέφτεται τη Γερμανία… Εμείς θα σκεφτόμαστε το καλό της Ιταλίας».