ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Πιστολιές στην εφημερίδα «Μακελειό» του Στέφανου Χίου

Τι λέει η Αστυνομία, τι έγραψε το σάιτ makeleio

Πανικός το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (04/04) στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» του Στέφανου Χίου στην Καλλιθέα στην οδό Δοϊράνης 45.
 Όλα ξεκίνησαν όταν δικαστικός επιμελητής πήγε στα γραφεία της εφημερίδας προκειμένου να επιδώσει στον Στέφανο Χίο εξώδικο από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας για κάποιο δημοσίευμα. Όταν ανέβηκε στα γραφεία του κτηρίου στον 2ο όροφο ακούστηκε ένας πυροβολισμός και ο.. δικαστικός επιμελητής κατέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά και κάλεσε την Αστυνομία.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία ο εκδότης του «Μακελειού» Στέφανος Χίος, φέρεται να εξύβρισε τον δικαστικό υπάλληλο και να πυροβόλησε στο πάτωμα για εκφοβισμό.
Η βολίδα βρέθηκε από τους αστυνομικούς στο πάτωμα, ενώ λίγο αργότερα βρήκαν και τον κάλυκα από ένα όπλο τύπου GLOCK.
Σημειώνεται πως ο Στέφανος Χίος κατέχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας.
Οι περίπου 10 εργαζόμενοι που βρίσκονταν την ώρα του συμβάντος στα γραφεία της εφημερίδας έδωσαν κατάθεση για το περιστατικό στην αστυνομία.
 Μετά το περιστατικό, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου μετέβη στα γραφεία της εφημερίδας για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί.

Ο Στέφανος Χίος που αναζητείται, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, έγραψε στην ιστοσελίδα «makeleio.gr», ότι τα πράγματα συνέβησαν ως εξής:
«Το απόγευμα εισήλθε στα γραφεία της εφημερίδας με απειλές και βιαιοπραγίες νεαρός σωματώδης άντρας, άτομο το οποίο αναζητούσε τον Στέφανο Χίο. Κατά τη διάρκεια της εισόδου του ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Στη συνέχεια σημειώθηκε επεισόδιο για το οποίο δεν έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς συνέβη. Ο σωματώδης άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι δικαστικός επιμελητής αμέσως μετά την είσοδο του εισήλθαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προφανώς μετά από κλήση του φερόμενου δικαστικού επιμελητή. Ισχυρίζεται ότι κάποιος άγνωστος προς το παρόν, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν άνδρες ομάδα ΔΙΑΣ, η κρατική ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και απέκλεισαν τον χώρο και τα γραφεία της εφημερίδας διακόπτοντας την εργασία των δημοσιογράφων και την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας. Έχουμε βάσιμες υπόνοιες ότι εξελίσσεται προβοκάτσια σε βάρος της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» προκειμένου να μην κυκλοφορήσει. Αυτή τη στιγμή ανακρίνουν τους δημοσιογράφους και ερευνούν τους χώρους. Καταγγέλουμε τον αστυνομικό διευθυντή Χριστόπουλο ο οποίος δεν επιτρέπει την είσοδο των συνηγόρων της εφημερίδας ώστε να διασφαλιστούν τα νόμιμα συμφέροντα τόσο των εργαζομένων όσο και της εκδότριας εταιρίας. Αυτή τη στιγμή δεκάδες πατριώτες συρρέουν στα γραφεία της εφημερίδας προς συμπαράσταση στους εργαζομένους και διαμαρτύρονται για την στάση της αστυνομίας».