ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

N. Mαραντζίδης: Η ΝΔ ξέπλυνε μια ακροδεξιά πρωτοβουλία

Η ΝΔ νομιμοποίησε μια συγκέντρωση και πλέον μετατόπισε τη συζήτηση σε αυτό που σχηματικά ονομάζω εθνικοφροσύνη”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ, στο Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Νίκος Μαραντζίδης που μίλησε στη Νόνη Καραγιάννη.  “Η ΝΔ ξέπλυνε μια ακροδεξιά πρωτοβουλία, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία της Ελλάδος πήραν αποστάσεις από αυτό το γεγονός. Αυτή την πρωτοβουλία τη νομιμοποίησε η ΝΔ με ένα τρόπο σοκαριστικό, για εμένα ως πολίτη”, τόνισε ο Ν. Μαραντζίδης και σημείωσε ότι..
η αξιωματική αντιπολίτευση διαμόρφωσε έναν καινούργιο άξονα όπου στις συγκεντρώσεις μπορεί να συνυπάρχουν Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΝΔ.
Ο Μαρατζίδης επισήμανε πως είναι φανερό ότι η εκτίμηση ότι “ο Μητσοτάκης δεν τραβάει”, σε συνδυασμό με τη φημολογία για έλευση ενός άλλου κόμματος από τα δεξιά της ΝΔ, όπως μαθαίνω, εδώ και καιρό, μάλιστα είδαμε στο συλλαλητήριο και τον κ Φράγκο Φραγκούλη, οδήγησε την ηγεσία της ΝΔ σε μια επιλογή για την οποία πολύ φοβάμαι ότι θα μετανοιώσει , αν δεν το έχει ήδη μετανοιώσει. Εννοώ, ότι νομιμοποίησε μια συγκέντρωση, η οποία -χωρίς να έχει σημασία αν ήταν μεγάλη ή μικρή- μετατόπισε τη συζήτηση σε αυτό που σχηματικά ονομάζω “εθνικοφροσύνη”, διαμορφώνοντας ένα νέο άξονα, στον οποίο μπορεί να υπάρξουν τέτοιες συγκεντρώσεις. Είναι η ΧΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΝΔ και είναι προφανές ότι αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα.”