ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ακροδεξιοί στοχοποιούν δημοσιογράφο της ΕΡΤ3

Τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Στέλιο Νικητόπουλο έβαλε στο στόχαστρο η εθνικιστική εφημερίδα «Στόχος», λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του υπέρ της αντισυγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Καμάρα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο «για τη Μακεδονία».
«Κοπρόσκυλο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 καλεί στην ανθελληνική αντισυγκέντρωση στην Καμάρα», έγραψε ο «Στόχος», συνοδεύοντας την ανάρτηση από screenshot στο οποίο διακρινόταν καθαρά ο λογαριασμός και.. το πρόσωπο του δημοσιογράφου.
Η στοχοποίηση από την ηλεκτρονική έκδοση του εθνικιστικού εντύπου είχε ως αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook να λάβει δεκάδες απειλητικά μηνύματα από ακροδεξιούς.
Ανακοίνωση αναφορικά με τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Καταγγέλουμε τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου, εργαζόμενου της ΕΡΤ-3, μαχόμενου κοινωνικού αγωνιστή Στέλιου Νικητόπουλου από ακροδεξιά και φασιστικά σάιτ.
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως για την ανοιχτή στήριξη και συμμετοχή της Χ.Α. και άλλων φασιστικών συμμοριών στο συλλαλητήριο για το “Μακεδονικό”, για το επικίνδυνο πολιτικό περιεχόμενο της διαδήλωσης αλλά και την κάλυψη που έδωσαν οι διοργανωτές του στους φασίστες, έγιναν πολλές καταγγελίες τόσο από πολιτικές οργάνωσεις, όσο και από μαχόμενους δημοσιογράφους. Έχουν τεράστια ευθύνη οι εθνικιστικοί πατριδοκάπηλοι κύκλοι που οργάνωσαν το συλλαλητήριο για τη ξεδιάντροπη παρουσία νεοναζί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και παράγοντες που συνδέονται με τη ρωσική εξωτερική πολιτική, οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων, αλλά και η δήθεν ανεπίσημη συμμετοχή της εκκλησίας, δημάρχων, βουλευτών και παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής και διάφορων άλλων. Δε μπορεί να παραβλεφθεί βέβαια πως ο χώρος του “αντιμνημονιακού εθνικισμού” (ΕΠΑΜ, ΑΡΔΗΝ κτλ) είχε τη τιμητική του.

Με αφορμή μια λιτή ανάρτηση για το αντι-εθνικιστικό συλλαλητήριο που καλούνταν παράλληλα, μια σειρά από ακροδεξιά και χαφιεδίστικα σάιτ στοχοποίησαν προσωπικά το Στέλιο Νικητόπουλο, ξαμολώντας τον κάθε φασίστα να συκοφαντεί και να εξαπολύει απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου. Μάλιστα, τα ίδια αυτά σάιτ προέτρεπαν τους αναγνώστες τους να τηλεφωνούν στο χώρο εργασίας του δημοσιογράφου, την ΕΡΤ-3 και να τον καταγγέλουν εκεί ονομαστικά!
Στεκόμαστε αμέριστα στο πλευρό του Στέλιου Νικητόπουλου ενάντια στις χυδαίες συκοφαντίες και τις απειλές που δέχεται.
Καταγγέλουμε τους φασίστες, την ακροδεξιά πατριδοκαπηλία τους, τις χαφιεδίστικες πρακτικές τους, αλλά και όσους τους έδωσαν χώρο έκφρασης στο συλλαλητήριο.
Απαιτούμε τα συνδικαλιστικά όργανα της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, αλλά και η ίδια η ΕΡΤ, να πάρουν θέση σαφούς καταδίκης της στοχοποίησης και στήριξης του δημοσιογράφου."
- πηγή: documentonews