ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Eκτυπώσεις Ίρις: χωρίς ΔΣ και με απλήρωτους εργαζόμενους

Δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο στην εκτυπωτική μονάδα της Ιριδας (Πήγασος - ΔΟΛ) που συνεχίζει και δουλεύει με απλήρωτη εργασία ενώ παράλληλα αξιοποιεί δουλεμπορικά γραφεία παροτρύνοντας μέσω των στελεχών της, εργαζόμενους να αποχωρήσουν με διάφορους τρόπους, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για να κάνουν τα σχέδιά τους οι νέοι επενδυτές.
Τα παραπάνω καταγγέλλει η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου που την Παρασκευή 14/07/17, πήρε μέρος στην  τριμερή συνάντηση που είχε ζητήσει  στο υπ. Εργασίας με τη Διοίκηση της Ίριδας. Εκ μέρους της εταιρίας παρευρέθηκε μία νομική σύμβουλος, απλά για να μεταφέρει ότι και η ίδια δεν έχει εξουσιοδότηση να.. εκπροσωπήσει την εταιρία. Με άλλα λόγια η Διοίκηση της ΙΡΙΔΑΣ  που έχει φέρει τους εργαζόμενους σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπήκε στον κόπο, όχι να δώσει λύση, αλλά ούτε καν  να ενημερώσει τους εργαζόμενους και το Υπουργείο για τα σχέδιά της.
Η στάση αυτή από την  πλευρά  της εργοδοσίας , σε συνδυασμό με μία σειρά κινήσεις που γίνονται στο εργοστάσιο, αλλά και άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο σε  βάρος των εργαζομένων. Η μισθοδοσία έχει παγώσει, δουλειές φεύγουν για άλλες εταιρίες του κλάδου και κανένας δεν  βρίσκεται,να διαβεβαιώσει  τους εργαζόμενους ότι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
Η ΠΕΛ καλεί τους εργαζόμενους στην  Ίριδα  να μην δείξουν άλλη ανοχή, να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο Λιθογράφων και συλλογικά να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλα τα δικαιώματά τους. Το Σωματείο από πλευράς του θα προχωρήσει σε νέα συνάντηση επιμένοντας να παρευρεθεί εκπρόσωπος της εταιρίας και παράλληλα θα αξιοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους που το επιθυμούν.