ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Οι εκφραστές του «μαύρου» θέλουν επιστροφή στη ΝΕΡΙΤ

Αμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σε δηλώσεις του από τη Λακωνία, δεσμεύτηκε ότι θα περικόψει το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο μισό, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα ως «όργανο προπαγάνδας, που δεν σέβεται τα χρήματα των πολιτών».
«Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015. Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών» ανέφερε στη δήλωσή του ο Δ. Τσακνής.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ στην απάντησή του επισημαίνει ότι το ανταποδοτικό τέλος..
(τρία ευρώ ανά νοικοκυριό) θεσπίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, «προκειμένου να λειτουργήσει η Αθηνοκεντρική ΔΤ - ΝΕΡΙΤ (ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο)».
Επίσης, ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί με όλες τις δομές της (τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς και πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ WORLD, τη «Φωνή της Ελλάδας», 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και 3 Μουσικά Σύνολα), διατηρώντας στο ίδιο ύψος το ανταποδοτικό τέλος, ενώ είναι πλεονασματική, συνεισφέροντας στον κρατικό προϋπολογισμό, με το ύψος της προσφοράς της, για το 2016, να κυμαίνεται στα 71 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά της, η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ότι «ο Κ. Μητσοτάκης επιμένει εμμονικά -παρά τις τεκμηριωμένες κάθε φορά απαντήσεις μας- να επιτίθεται στην ΕΡΤ, αποκρύπτοντας τα δικά του μεγάλα και τραγικά λάθη, καθώς και της ΝΔ, στην περίπτωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».