ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Στραγγαλίζουν τους εργαζόμενους του Πήγασου

Οι μόνοι κερδισμένοι από τον πλειστηριασμό θα είναι οι Τράπεζες και ο Μπόμπολας

Στο πλευρό των απλήρωτων εργαζόμενων του συγκροτήματος «ΠΗΓΑΣΟΣ» στέκεται η ΕΣΗΕΑ με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εργασίας, ώστε να λάβουν το οικονομικό βοήθημα που δικαιούνται, και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους.  
Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, οι Τράπεζες επισπεύδουν τον πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», στα οποία είχαν συσταθεί σχετικά ενέχυρα. Οι Τράπεζες προβαίνουν σε κινήσεις προκειμένου να εισπράξουν ό,τι μπορούν από τις.. απαιτήσεις τους, αφήνοντας έκθετους τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν μπορούν να εισπράξουν τίποτα από το πλειστηρίασμα, αφού οι εργοδότριες εταιρείες τους είναι οι εταιρείες «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», «ΑΝΩΣΗ Α.Ε.» , «PEGASUS MAGAZINES PUBLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», και «ΠΗΓΑΣΟΣ INTERACTIVE A.E.»!
Συνεπώς, οι μόνοι κερδισμένοι από τον πλειστηριασμό θα είναι οι Τράπεζες και ο εκδότης, το χρέος του οποίου θα ελαφρυνθεί έναντι των Τραπεζών!

Είναι προφανές το αποτέλεσμα του επερχόμενου πλειστηριασμού: ο στραγγαλισμός των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους από τα τραπεζικά και εργοδοτικά συμφέροντα!!
Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι, έχοντας στηρίξει τα τελευταία χρόνια με το παραπάνω τα έντυπα και τα μέσα του Ομίλου, τόσο με την εργασία τους όσο και με την ανοχή τους σε καθυστερήσεις πληρωμών και μειώσεις αποδοχών, βλέπουν τώρα τις απαιτήσεις τους από δεδουλευμένα αλλά και από μελλοντικές αποζημιώσεις, ιδιαίτερα επισφαλείς, ενώ οι ελπίδες τους για ομαλοποίηση της κατάστασης εξανεμίζονται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ούτε θα ανεχτεί την καταστρατήγηση της πολυφωνίας και της ενημέρωσης των πολιτών, που βασίζεται στα ανοιχτά μέσα. Θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους εργαζομένους και θα προσφύγει σε κάθε Ελληνική και Διεθνή Αρχή για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τους.