ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Επτά συναντήσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ και λύση δεν διαφαίνεται!

Όπως αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα έγινε η 7η κατά σειρά τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ. Μετά από έξι συναντήσεις, η πλευρά της κυβέρνησης σε συννενόηση με τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΣΥ, κάλεσε για πρώτη φορά στην τριμερή, τα κρατικά Μέσα ΕΡΤ και ΑΠΕ, την Ενωση ιδιοκτητών διαδικτύου, την ΕΙΗΕΑ καθώς και τις συνδρομητικές πλατφόρμες Nova και Cosmote TV. Η Cosmote δεν πήγε.
Οι καναλάρχες δια του εκπροσώπου τους Πάνου Κυριακόπουλου, επιμένουν για περαιτέρω στοιχεία, απαιτώντας την βέβαιη βιωσιμότητα του ταμείου για τα επόμενα 20 χρόνια. Δεν..
δέχονται θεσμοθέτηση νέου πόρου, πέραν του 2%, εμμέσως ζητάνε μείωση του Φόρου διαφήμισης στην TV,
ζητάνε να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι-και του διαδικτύου στον ΕΔΟΕΑΠ, να πληρώνουν όλοι οι εργοδότες όλων των Μέσων και φυσικά αύξηση εισφορών ασφαλισμένων. Την αύξηση εισφορών αποδέχονται ως βέβαιη όλες οι πλευρές και οι συνδικαλιστικές ενώσεις.
Η Ενωση ιδιοκτητών διαδικτύου, η ΕΝΕΔ (στην οποία ας σημειωθεί πως μετέχουν ιδιοκτήτες εκδότες και καναλάρχες που είναι και στις άλλες ενώσεις ιδιοκτητών), παραμένει επιφυλακτική για τη συμμετοχή των μελών της στον ΕΔΟΕΑΠ.
Οι εκδότες που πρόσφατα απέκτησαν ΔΣ, εκπροσωπήθηκαν από τον Αλέξη Σκαναβή ο οποίος ως “καινούργιος” δήλωσε ανενημέρωτος για τις συζητήσεις και έμμεσα έθεσε ζήτημα στήριξης του έντυπου Τύπου με προγράμματα ΕΣΠΑ. Οι εκδότες της περιφέρειας όπως και οι καναλάρχες της περιφέρειας, έβαλαν τα δικά τους θεματα, της υψηλής φορολογίας. Δήλωσαν μάλιστα πως απασχολούν συνολικά 4.000 εργαζόμενους! (Με μισθό ή τζάμπα δεν διευκρινίστηκε)...
- το πλήρες ρεπορτάζ στο mediatvnews.gr