ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Πιο κοντά η εξαγορά της «Πήγασος» από τον Σαββίδη

Καθοριστική η χθεσινή σύσκεψη Μπόμπολα, Νταβιτιάν και τραπεζών

Ένα βήμα πιο κοντά φαίνεται να είναι ο Ιβάν Σαββίδης στην απόκτηση της πλειοψηφίας της εκδοτικής εταιρίας ΠΗΓΑΣΟΣ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν το υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιτιάν, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΠΗΓΑΣΟΣ, Φ. Μπόμπολας, και εκπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών. Κατά τη συνάντηση οι κ.κ. Νταβιτιάν και Μπόμπολας έθεσαν υπόψη των εκπροσώπων των τραπεζών επιχειρηματική συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει. Οι δυο επιχειρηματίες,.. σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, αποδέχθηκαν τους αυστηρούς όρους που έθεσαν οι τράπεζες για να γίνει αποδεκτή η συμφωνία.
Βάσει των όσων συζητήθηκαν ο όμιλος Σαββίδη θα αναλάβει δάνεια περίπου 100 εκατ. ευρώ της ΠΗΓΑΣΟΣ και θα εισφέρει 20 εκατ. ευρώ στην εταιρία. Τα ακίνητα του ομίλου της ΠΗΓΑΣΟΣ θα περάσουν στην κυριότητα των τραπεζών ενώ οι τράπεζες θα διαγράψουν οφειλές περίπου 70 εκατ. ευρώ.
Κατά πληροφορίες πάντοτε, βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία είναι να τεθεί σε ισχύ η νομοθετική κάλυψη των τραπεζικών στελεχών για τις διαγραφές δανείων σε επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις.

Αλεξ. Κασιμάτης (newmoney)